Meditáló jógázókra hívta rá a rendőrséget, mert azt hitte, tömeggyilkosság történt

nlc | 2023. Szeptember 10.
„Nem vagyunk tagjai semmilyen őrült szektának" - írták a helyszín tulajdonosai.

Néhány nappal ezelőtt nagy létszámmal vonultak ki a rendőrök az angliai Chapel St. Leonards tengeri obszervatóriumához, miután szeptember 6-án lakossági bejelentést kaptak arról, hogy rituális tömeggyilkosság történhetett a helyszínen. Az illető azt állította, hogy több test is hever a földön.  Mint kiderült, semmilyen bűncselekmény nem történt, az egyik kávézó különteremében éppen jóga órát tartottak.

Millie Laws jógaoktató ugyan észrevette, hogy két ember bekukucskál az ablakon, de nem gondolta volna, hogy ennyire félreértik a helyzetet. Amikor ugyan éppen arra jártak, meditáció zajlott, a résztvevők épp takarókkal letakarva feküdtek, csukott szemmel, az oktató pedig a sötét teremben gyertyák és mécsesek között sétált és dobolt. 

Fotó: Pexels

A kávézó tulajdonosai a Facebookon egy posztban megköszönték a rendőröknek a gyors intézkedést, az embereket pedig megnyugtatták,  a helyszínen sokszor tartanak az esti órákban jógaórákat. „Nem vagyunk tagjai semmilyen őrült szektának vagy társaságnak” – tették hozzá.  

A rendőrség tájékoztatása szerint a bejelentő nem rosszindulatból kereste őket, komolyan aggódott, és szerencsére téves riasztás volt, senkinek nem esett semmilyen baja. 

(via RTL.hu/24.hu)

Exit mobile version