nlc.hu
Egészség

Kutyás jóga Prágában

Kutyás jóga indult Prágában és nagyon népszerű

Az ebek láthatóan remek mókának tartják a csoportos gyakorlatokat, amelyekből ők is kivehetik a részüket.
kutyajóga

Kutyás jóga indult Prágában és elképesztően népszerű lett. Mint az RTL Híradó riportjából kiderült, a speciális órákat eredetileg kísérleti jelleggel indították a cseh fővárosban, de a kutyák miatt olyanok is elkezdtek náluk jógázni, akiknek ez korábban eszükbe se jutott.

“Amikor meghirdettük a kutyás jógát, először arról akartunk meggyőződni, hogy vajon a kutyák élvezik-e ezt az egészet úgy, hogy többen is vannak és még nem látták egymást. Gyorsan kiderült, hogy kiváló ötletnek tartják” – mesélte a speciális képzés elindítója.

Hamarosan az is kiderült, hogy az emberek is szívesen gyakorlatoznak közösen a házi kedvencekkel olyannyira, hogy az eredetileg kísérleti jelleggel beindított foglalkozások létszáma villámgyorsan betelt. Ráadásul nem csak tapasztalt jógarajongókkal. Az újszerű képzés olyanokat is vonz, akik sosem vágytak arra, hogy jógázzanak.

Többen is úgy jelentkeztek, hogy őket nem is annyira az edzés érdekli, hanem inkább a kutyusok” – árulta el a kurzus vezetője.

A trénerek ráadásul kidolgoztak olyan gyakorlatokat is, amelyeket kifejezetten az ebekkel együtt lehet csinálni, például emelgetni őket.

Az állatokkal közös jógázás nem újkeletű dolog, korábban írtunk már arról, hogy kecskék társaságában is lehet gyakorolni a napüdvözlést, de vetettek már be törpemalacokat is. Az utóbbinál a jógaoktató azzal indokolta, hogy a kecskék nem voltak nagyon interaktívak, és az emberek sem érdekelték őket, a törpemalacokkal viszont teljesen más a helyzet. A kecskés jóga az eredeti, amerikai helyszín mellett most már valamivel közelebb, Amszterdamban is működik, azonban már tovább is vitték ezt a vonalat: immár bébikecskék társaságában is lehet gyakorolni. De az igazán menők már  alpakával, valamint gyűrűsfarkú makikkal jógáznak. “Barátságos személyiségükkel és az emberek iránti szeretetükkel a makik tökéletes társak a jógában, akik segítik az embereket, hogy nevessenek, lazítsanak, és elfeledjék a gondokat” – magyarázta a “makijóga”-oktató.

Tény, hogy az állatokkal való testmozgás csökkenti a szorongást és a stresszt.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ezt olvastad már?

Jógázz együtt kisállatoddal

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top