Életmód

Jógázz együtt kisállatoddal

Tölts több időt együtt kiskedvenceddel akár egy kiadós séta segítségével, vagy vigyél új színfoltot kapcsolatotokba a közös jóga segítségével.

Jógázz együtt kisállatoddalKutyáink számára ajánlott a napi legalább egy hosszú séta, ám rengeteg más tevékenység is segít átmozgatni, valamint elmélyíteni a kapcsolatot az állat és gazdája között. Az egyik ilyen lehetőség az agility, ahol a kutya különféle akadályokon fut át, vagy a kutyafrizbi, a klasszikus tányérdobáló játék, a táncosok pedig kipróbálhatják akár a kutyatáncot is. Az igazán lelkes kutyafajták számára jó időtöltés lehet a dogtrekking is, a hosszú túra ugyanis segít abban, hogy kialakuljon a kölcsönös megértés gazdi és állattársa között.

 „A mi emberi felelősségünk megfelelő táplálékot választani négylábú családtagunk számára és tudatosan biztosítani neki a napi rendszeres aktivitást, a fizikai és szellemi lefárasztást egyaránt kínáló életmódprogramokat. A választáskor vegyük figyelembe a kutya testalkatát és életkorát, valamint fordítsunk elég figyelmet a szűrővizsgálatokra is – ma már minden kutya számára elérhető optimális mozgásforma, csak tájékozódni kell szakembereknél – javasolja Korom Gábor, kutyaszakértő, a családi kutyatartókért létrejött Tükör Módszer Kutyasuli hálózat alapítója.

Jógázz együtt kisállatoddalMozgással a szeparációs szorongás ellen

A házi kedvencek, különösen a kutyák is szenvedhetnek szeparációs szorongástól. Ez természetes jelenség, mivel a kutyák társas lények, akik hajlamosak erős kötődést kialakítani az emberekkel. Amikor elválasztják őket gazdájuktól és családtagjaiktól, magányosnak érezhetik magukat, de érzékenyebb kutyáknál ezt a környezet változása, a rutin és a kiszámíthatóság hiánya is okozhatja. „A gondosan megválasztott életmódprogramok segítik az esetleges bizonytalanságokat csökkenteni, a kutya magabiztosságát egészséges mértékben növelni, hogy aztán a magányosan töltött időben ne szorongjon, hanem pihenjen. Heti egy napközi alkalom, ahol szakmai felügyelet mellett, más kutyákkal játszva, mozogva, de a gazdától távol tölti idejét a kis kedvenc, jó kiindulási alap lehet” – teszi hozzá Korom Gábor, kutyaszakértő.

Jóga mindenkinek

A jóga pozitív hatással van a testre és lélekre egyaránt. Az egyszerű ászanák közös gyakorlása kisállatainkkal számos előnnyel jár. A jóga pihentető és stresszoldó hatása mellett ugyanis erősíti a kötődést gazdi és kedvence között. A pózok közös gyakorlása ráadásul nem csak az állat hajlékonyságát és mozgékonyságát, de az erejét egyaránt fejleszti.

A Perfect Fit a kis kedvencekkel való közös jóga kipróbálására ösztönöz, és bemutat néhány egyszerű ászanát, ami remek alapot teremt a napi gyakorlatokhoz. A márka a teljes test egészségének filozófiáját követve igyekszik népszerűsíteni a kisállatjógát hangsúlyozva, hogy négylábú barátaink a megfelelő táplálkozáson, testmozgáson és mentális stimuláción alapuló életmódnak köszönhetően életük minden szakaszában elégedettek és boldogok lesznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top