Rossz szervét távolították el: belehalt a műtétbe

CS.Á. | 2024. Szeptember 07.
A gyászoló feleség teljesen összetört.

Mély fájdalommal és döbbenettel nyilatkozott a napokban egy nő, miután férje meghalt egy fatális tévedés és hiba miatt. Műtétje során ugyanis az orvos véletlenül nem a megfelelő szervét távolították el. William és felesége, Beverly, Floridában nyaraltak, amikor a 70 éves férfi hirtelen erős fájdalmat érzett hasa bal alsó felén. Azonnal kórházba szállították, ahol súlyos lépsérülést diagnosztizáltak nála, mely sürgős beavatkozást igényelt.

A műtétre augusztus 21-én került sor, a sebész a lép eltávolítását tervezte. Azonban végzetes hibát követett el: a lép helyett William Bryan máját távolította el, ami masszív vérveszteséget okozott. Mivel mindezek után az orvos még csak nem is vette észre időben a hibát, a tévedése halálos következményekkel járt.

Fotó: GettyImages

A boncolás során kiderült, hogy Mr. Bryan lépe valójában ép maradt, csak egy apró ciszta volt rajta, ami könnyen kezelhető lett volna. A család ügyvédje szerint pedig ez az egyik legsúlyosabb orvosi műhiba, amellyel valaha találkozott.

A házaspár 33 évet töltött együtt, a férfit felesége mellett három gyermekük és nyolc unokájuk is gyászolja. „Elvették őt tőlünk, miközben teljesen kiszolgáltatottan feküdt a műtőasztalon” – mondta a megtört feleség és hozzátette, hogy mivel férje halála elkerülhető lett volna, a végsőkig fog harcolni az igazságért.

via

Exit mobile version