Az ételkészítés egy különleges kapcsolati élmény, egyfajta párbeszéd, az örömszerzés kifinomult módja. Aki készíti, annak az odaadás és kreativitás, aki elfogyasztja, annak pedig a feltétlen elfogadás élményét nyújtja. Ételt készíteni személyre és alkalomra szabottan igazi kihívás. A feladat a tervezéssel, bevásárlással kezdődik, majd folytatódik a konyhában, egészen a tálalásig. Gondolatban pedig végig ott szerepel a másik fél: “mivel tudnék neki igazi örömet szerezni?”.
Az étel készítése közben lehetőleg ne csináljunk mást. Zárjunk ki minden zavaró körülményt, igyekezzünk csak a feladatra koncentrálni. Gondoljunk szeretettel arra, akinek készítjük az ételt, az érzéseinket próbáljuk meg az ízesítésre lefordítani. A szeretetteljes, pozitív gondolatok növelik az étel bioenergiáját.
Nem kell különleges alkalom ahhoz, hogy ezzel a csokiszívvel megörvendeztessük párunkat. Csoki? A csokoládé egészséges? Igen, ha mi magunk készítjük el nyers kakaóvajból, kakaópor és természetes édesítőszer felhasználásával.
Ez a csoki a kesudiótól kicsit nugátos szerkezetű, vagyis nem olyan kemény, mint egy teljesen keserű csokoládé. A mogyorótól és az áfonyától különleges. Igazi kényeztetés.
Áfonyás-mogyorós csoki szív Hozzávalók: 10 dkg kakaóvaj A kakaóvajat apró darabokra törjük, vagy lereszeljük, majd gőz fölött felolvasztjuk. Arra figyeljünk oda, hogy ne hevítsük túl! A kakaóport beleszitáljuk, és jól elkeverjük. Édesítjük, hozzákeverjük az őrölt kesudiót, az áfonyát és a mogyorót. A csokimasszát formákba töltjük, és azonnal betesszük a hűtőbe egy órára. Erre azért van szükség, hogy a kakaóvaj hirtelen szilárduljon meg, és ne legyen ideje a többi összetevőtől “elválni”. Egy óra múlva áttehetjük a csokit a rendes hűtőszekrénybe, vagy azonnal tálalhatjuk. |