Szex

Jegygyűrűt Valentin-napra?

A nők koktélruhával, a férfiak eljegyzési gyűrűvel készülnek Valentin-napra. De mi lenne az ideális Valentin-napi ajándék? Minek örülne valójában a párunk, és mennyire reálisak a saját elvárásaink? Megpróbáljuk-e egyáltalán eltalálni társunk ízlését, vagy inkább önmagunkat szeretnénk valamiképpen megajándékozni? Íme egy új kutatás eredményei arról, hogy mit gondolunk mi, magyarok az ünnepről.

Egy friss felmérés szerint a magyarok 76 százaléka már ünnepelte valamilyen módon a Valentin-napot. Bár a megkérdezettek alig fele tartja kifejezetten fontosnak egymás megajándékozását,  mégis úgy tűnik, hogy hazánkban is szokássá vált romantikus meglepetéssel kedveskedni párunknak a szerelem ünnepén.  A válaszadók közel 80 százaléka már kapott és adott is ajándékot, derül ki az ELITTÁRS és a ShopAlike.hu 1569 fő megkérdezésével készült kutatásából, ami 915 nő és 654 férfi megkérdezésével készült 2014 januárjában.

Jegygyűrűt Valentin-napra?


Hogyan készülünk a Valentin-napra?

A felméréséből kiderül, a hölgyek előrelátóbbak, már jóval a Valentin-nap előtti időszakban megkezdik a csipke- és koktélruhák kínálatának feltérképezését, míg a férfiak körében nem ugrik meg az öltönyök és ingek kereslete az időszakban. Az ajándékokat illetően azonban mindkét nem viszonylag megfontolt, a legtöbben már január végén nekilátnak ajándékot keresni, majd február első hétvégéjén a feledékenyek is észbe kapnak, és még egy vásárlási roham figyelhető meg.

Mire vágyunk  Valentin-napon?

A vásárlási adatok azt mutatják, hogy a férfiak leginkább karkötőt, fülbevalót, fehérneműt, hálóinget és fürdőköpenyt vásárolnak Valantin-napra, míg a nők leggyakrabban karórával, parfümmel, pénztárcával, ékszerrel és kötött sapkával lepik meg kedvesüket. A vásárlási adatok és a valódi preferenciák összehasonlításából azonban kitűnik, mindkét nem inkább arra ügyel, hogy indirekt módon saját magának is örömet szerez. A nők például kevésbé szeretnek fehérneműt kapni, mint amennyire a férfiak kedvelik az általuk kiválasztott szexi alsóneműben látni a hölgyeket. Valamint a férfiak is kevésbé vágynak egy új parfümre, mint amennyire a nők szeretnének párjuk illatától elcsábulni.

Milyen a párunk? Romantikus, csábító vagy inkább takarékos?

A felmérés arra is kitér, hogy mire asszociálunk az egyes ajándékok esetén. Karórát és ékszereket leginkább a sikeres üzletasszonyok és üzletemberek ajándékoznak társuknak.  A csábítani akaró, romantikus nők parfümmel, míg az igazi sármőrök fehérneművel lepik meg párjukat. A megkérdezettek szerint a további legnépszerűbb ajándékok választása – mint férfiaknak a pénztárca és a kötött sapka, valamint a nőknek a hálóing és a fürdőköpeny – inkább praktikus, takarékos, mint romantikus, figyelmes, esetleg csábító megoldás.

Jegygyűrűt Valentin-napra?

A kutatás meglepő eredménye szerint ebben a kérdésben ellentmondásos a két nem véleménye. A nők 69 százaléka szeretné, ha Valentin-napon kérnék meg a kezét, sőt minden negyedik nő szerint ez a legtökéletesebb alkalom a lánykérésre. Azonban érdemes óvatosnak lenni, hiszen a nők egyharmada egyáltalán nem örülne ezen a napon egy jegygyűrűnek. A férfiaknál ellenben pont fordított az arány, a megkérdezetteknek csak 13 százaléka gondolja úgy, hogy a szerelmesek ünnepe a legmegfelelőbb nap az eljegyzésre, és a legtöbben inkább külön alkalmat választanak az eseménynek.

A ShopAlike adatai ezt némileg megcáfolják, ugyanis a Valentin-nap előtti időszakban háromszor annyian keresnek eljegyzési gyűrűkre és karikagyűrűkre az oldalon, mint máskor.  A férfiak előrelátóan, már január eleje-közepe felé megkezdik a gyűrűvásárlást. Sőt, a vásárlási adatok alapján arra is következtethetünk, hogy a lánykérések javarészt igennel végződnek, ugyanis már néhány nappal Valentin-nap után hirtelen megugrik az esküvői cipőkre indított keresések száma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top