Ezeket az ételeket fogyaszd, ha karcsú szeretnél maradni!

nlc | 2015. Május 03.
Mely ételeket érdemes mindenképpen fogyasztanod, ha karcsú szeretnél maradni? Mutatjuk! Sőt azokat is, amelyekről jobb, ha lemondasz.

Az évek előrehaladtával bizonyos ételeket egyre kevésbé tolerál a szervezet, fogyasztásukkal szép lassacskán megjelennek tested bizonyos pontjain a zsírpárnácskák, és a súlyod egyre gyarapszik.

Az ételek kombinációja önmagában is segíthet karcsúságod megtartásában. Tanulmányok igazolják, a hús krumplival, rizzsel fogyasztva súlygyarapodást idézhet elő, ugyanakkor zöldségkörettel inkább a fogyást segítik. Mindez azért is lehetséges, mert az életkor előrehaladtával az anyagcsere lassul, megváltozik az izom és a zsír mennyisége a testben. Szakemberek szerint 45 év felett napi 200 kalóriával kevesebbet kellene fogyasztanod ugyanazon étrend, életmód mellett.

Karcsúságod megtartása érdekében fogyassz minél több joghurtot, tengeri halat, rákot, csirkét a bőre nélkül, diót, zöldséget, melyek hozzájárulnak a testsúly csökkentéséhez, megtartásához. Ugyanakkor érdemes kerülni a finomított lisztet és cukrot, keményítőt tartalmazó ételeket, mint a fehér kenyér és péksütemények, krumpli, az édességek. A vörös húsok szintén hozzájárulhatnak a súly gyarapodásához.

A tejtermékek fogyasztásáról nem állapították meg egyértelműen, hogy hízást okoznak, vagy inkább a fogyáshoz járulnak hozzá. Bizonyított tény, hogy azok az ételek, amelyek szénhidráttartalma, illetve a glikémiás indexe magas, gyorsan megemelik a vércukorszintet, így hozzájárulhatnak a hízáshoz. Ugyanakkor a vörös húsokat zöldséggel fogyasztva nem feltétlenül kell tartanod a súlygyarapodástól, sőt ez a kombináció a fogyásban is segíthet.

További cikkek fogyás, hízás témában az NLC-n:

Forrás: Daily Mail

 

Exit mobile version