Emiatt eszik meg sok helyen a banán héját

nlc | 2015. Október 01.
Eszedbe jutott valaha, hogy a banán héja is ehető? És gondoltad volna, hogy tele van értékes összetevőkkel? A világ keleti felén mindezt nagyon jól tudják, csak Európába nem jutott el eddig ennek a híre.

A világunk nyugati felén élő emberek közül talán csak kevesen tudják, a banán héját nem kell a szemetesbe dobni, hiszen az ehető, ráadásul tele van a szervezet számára értékes összetevőkkel. Indiában persze mindennek tökéletesen a tudatában vannak.

Míg a banán húsa lágy és édes, addig héja vastag, szálas és kissé kesernyés. Vélhetően éppen ezért sem gondoltál eddig arra, hogy a banán héját is felhasználd és elfogyaszd. Ha kb. tíz perc alatt jól átsütöd olajban vagy a sütőben, esetleg vízben megfőzöd, a banán héja elveszíti eredeti állagát, könnyen rágható és emészthető ételhez jutsz.

A sütéshez érdemes érettebb gyümölcsöt választani, mert a héja vékonyabb, így édesebb lesz a sütést, főzést követően. A banán héja természetes növényi hormont tartalmaz, amely a hőkezelés hatására kölcsönhatásba lép a cukorral, megédesítve azt.

A banán héjának fogyasztása bizonyítottan számtalan előnnyel jár. Egy közepes banán héja

Érdemes hát kipróbálni például a kínaiak vagy a thai emberek kedvelt édességét, a mézes sült banánt.

További banán témájú cikkek az NLCafén

Forrás: Business Insider

Exit mobile version