Így pihenj hatékonyan akkor is, ha csak 10 perced van

nlc | 2016. Október 11.
Megvan az az érzés, mikor ledőlsz egy gyors délutáni szundira, aztán úgy kelsz fel, mintha fejbe vágtak volna? Megmondjuk, hogy pihenj le rövid időre úgy, hogy hatékony legyen a szundi, és ne vágjon agyon az ébredés?

Az ember néha azért mond le a pár perces szundiról, mert tudja, hogy az majd többet árt, mint használ: az alvás után nemhogy nem leszünk kipihentebbek, de elnehezedik a fejünk, és végül sokkal fáradtabbnak érezzük magunkat, mint előtte.

 

A közhiedelemmel ellentétben 10 perc is segíthet, hogy kipihenjük magunkat egy kicsit, és javítsunk kognitív teljesítőképességünkön. Viszont semmiképpen se vegyünk pizsamát, ne bújjunk paplanok alá, ne húzzuk be a függönyöket, inkább hagyjuk beszűrődni a természetes fényeket – így könnyebb lesz majd az ébredés. Az se baj, ha valójában nem tudsz elaludni – az is segíthet, ha csak lehunyt szemmel pihensz.

Ha esetleg 20 percünk is lenne, próbáljuk ki ezt a trükköt: igyunk meg egy kávét lefekvés előtt. Talán furcsának tűnhet, de a kávé kb. 25-30 perc múlva kezd beütni, szóval pont rásegíthet az ébredésünkre.

PureWow

Exit mobile version