Kiakasztották a netezőket a hasukat eltüntető kismamák

nlc | 2017. Május 20.
Az utóbbi hetekben megszaporodtak azok a furcsa videók, melyeken kismama főszereplők azt mutatják be, hogyan tüntetik el pocakjukat egy speciális légzéstechnika segítségével. Áll a bál.

Pedig a videók egyáltalán nem öncélúak, és még csak nem is egy vadiúj, beteg trend származékai. A felvételeken szereplő leendő anyukák ugyanis kivétel nélkül egy új amerikai mozgásforma, a The Bloom Method követői, amelynek legfőbb célja, hogy a kismamák a várandósság teljes ideje alatt aktív életet élhessenek. Épp úgy, mint a terhességük előtt.

A módszert egy amerikai specialista, bizonyos Brooke Cates álmodta meg, aki állítja, a légzéstechnika többek között azért fontos, mert erősíti a méh és a kismedence izmait, amivel felkészíti a nő testét a szülésre. A szakember azt mondja, a módszernek köszönhetően az általa felkészített kismamáknak a kitolási szakasz legfeljebb 20-30 percet vesz majd igénybe.

Cates saját Instagram-oldalán listázta a módszer egyéb hatásait is. Eszerint a The Bloom Method csökkenti a derék és a medence fájdalmait, megkönnyíti a szülést és felgyorsítja a szülés utáni regenerálódást is. És bár ez valóban jól hangzik, nem mindenkit sikerült meggyőznie. A közösségi oldalakon közzétett videók alatt többen aggodalmukat, sőt nemtetszésüket fejezték ki a módszer miatt.

A legtöbben a babák egészségét féltették: szerintük egyáltalán nem biztonságos az, ha egy kismama holmi “edzés” miatt a bordái közé préseli be gyermekét. Szerintetek?

 

Olvass még többet a kismamákról az NLCafé oldalán: 

Exit mobile version