Állatkínzós videót posztolt az érpataki polgármester

nlc | 2018. Március 08.
Kiskutyákat zárt egy autó csomagtartójába Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester, amelyeket előtte kötéllel megkötöttek. A kutyák állítólag kóbor ebek voltak, sorsuk pedig végre rendeződik a sintértelepen.

Érpatak polgármestere, Orosz Mihály Zoltán előszeretettel használja a Facebookot, szinte mindennap készít magáról egy videót, amelyet legtöbbször élőben vesz fel. A mai videó egy rakás csomagtartóba zárt kutya képével indul, miközben a polgármester arról beszél, hogy az ebeket ő maga segített befogni.

Egy képkocka Orosz Mihály Zoltán állatkínzós videójából – Forrás: 444.hu

A videó hamar terjedni kezdett az interneten, mert a bezárt kutyák nyakára láthatóan szoros, kötélből készült hurkot kötöttek, így voltak „rögzítve” a kocsi csomagtartójában. Az egyik kutyának olyan szorosra sikerült meghúzni a nyaka körül kötelét, hogy a hátsó lába szabályosan rángatózni kezdett a hurok miatt.

Miután több oldal, köztük a 444 is megosztotta az állatkínzásgyanús videót, Orosz Mihály Zoltán levette azt a Facebook-oldaláról, vélhetően megijedt a következményektől.

A polgármester szerint azért forgatta a videót, hogy bemutassa, mennyire elszaporodtak a kóbor kutyák Érpatakon, ahol nincs megfelelő ebrendészeti telep, a lakosságot pedig rettegésben tartja a gazdátlan ebek falkája. Azt is tanácsolta a helybélieknek, hogy bátran hívják őket, ha gazdátlan ebet látnak, majd ők segítenek befogni.

Exit mobile version