Fennállása legpocsékabb napja után a netezők mentették meg az apró könyvesboltot

nlc | 2018. Július 01.
A tulajdonos a Twitteren panaszolta el, hogy mindössze 12 font – átszámítva 4000 forint – bevétele volt. Nem várt helyről érkezett a segítség.

„Ha bárki azon morfondírozott mostanában, hogy könyvet szeretne vásárolni, akkor itt a tökéletes alkalom” – kezdte megható Twitter-posztját az aprócska brit könyvesbolt tulajdonosa, Georgia Duffy, majd hozzátette, az utóbbi időben pang az üzlet, olyannyira, hogy előző nap mindössze 4000 forintnyi bevétele volt.

Kép forrása: Georgia Duffy

Miután Duffy megosztotta a Twitter-üzenetet, a bejegyzés önálló életre kelt: egymilliónál is többen kattintották, négyezren pedig megosztották a segítségkérést. És ezzel még nem ért véget a történet, a netezők ugyanis nem csak posztoltak. „Álmomban se gondoltam volna, hogy ilyesmi a való életben is megtörténhet. Hála a twitterezőknek, ma már annyi rendelést kapok, hogy alig tudom feldolgozni őket. A világ minden pontjáról kaptam könyvrendelést.

A 28 éves könyvkereskedő a BBC-nek elmondta, a netezőktől a megrendeléseken túl rengeteg kedves szót és támogatást kapott. „Van, aki még adományozott is, hogy fenntarthassam a boltot” – mesélte a fiatal nő, majd elárulta, egy átlagos naphoz képest – amikor nagyjából 12 megrendelést kapnak – a poszt megjelenése óta 70-re nőtt a megrendelések száma.

Exit mobile version