Otthoni edzés: milyen célokhoz milyen edzésmódszert válasszunk?

Bors Hanna | 2018. December 02.
Otthoni edzéshez ad szuper praktikus tanácsokat Szalka Andi fitneszedző!

„Nagyon lényeges kérdés, hisz hatékonynak csak akkor érezhetjük otthoni edzéseinket, ha az adott céljainkat, vágyainkat meg tudjuk valósítani” – mondja Szalka Andi.

Nem „valamit”, hanem a „megfelelőt” kell választanunk!

​Fogyás: ellenállással végzett edzések (súlyzó, rugalmas ellenállások) és kardió edzések (ugrálókötél, szobabicikli, saját testsúllyal végzett intervall tréningek) kombinációja természetesen helyes étrenddel társítva.

​Alakformálás: ez egybecseng a formásabb, feszes izomzat utáni vággyal, ennek útja pedig szintén az ellenállással végzett edzések, súlyzós tréningek.

​Állóképesség javítás: a fentebb említett kardió edzéseken túl ez esetben hatékonyak tudnak lenni az aerobik jellegű gyakorlatsorok, tornák (az alapozó időszak után boksz aerobik, intervall tréning, magas ismétlésszámban időre végzett gyakorlatok)

​Rugalmasság, hajlékonyság, ízület mozgékonyság: jóga-, pilates-alapú gyakorlatsorok, rugalmas ellenállásokkal végzett mozgásminták

​Stresszlevezetés: minden sport kitűnő ez esetben, a lényeg a már fentebb is említett jól megválasztott mozgássor, ami energiát, lendületet ad.

Exit mobile version