Koronavírus Nagy-Britanniában: egy nap alatt több mint 100 halott

K. B. | 2020. Március 27.
A csütörtöki adatok szerint több mint százzal nőtt Nagy-Britanniában az előző napon a koronavírus halálos áldozatainak száma.

A brit állami egészségügyi szolgálat csütörtök esti bejelentése szerint az előző este zárult 24 órában 113 ember halt meg Covid-19 megbetegedésben. Nagy-Britanniában így eddig összesen 578 halottja van a járványnak.

A brit adatok rendszeres közlésének kezdete óta most először haltak meg egy nap alatt száznál többen a koronavírus okozta betegségben. A tájékoztatás szerint csütörtök délelőttig 104.866 szűrést végeztek és 11.658 páciens szervezetében mutatták ki az új koronavírust. Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt több mint kétezerrel emelkedett a hivatalosan azonosított brit esetek száma.

Jenny Harries, az angol helyettes tisztifőorvos napi tájékoztatásában elmondta: a brit egészségügyi hatóságok várakozása szerint az új nagy-britanniai fertőzéses esetek száma húsvét környékén tetőzik, és onnantól már csökkenésnek indul.

A londoni Oxford Circus 2020. március 20-án (fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

Tapsolnak a kórházi dolgozóknak

Csütörtök este Nagy-Britanniában milliók köszöntötték tapssal az egészségügyi dolgozók áldozatos helytállását. Az emberek a városokban az erkélyekre, ablakokba, illetve a házak elé kiállva tapsoltak és éljeneztek. A kezdeményezésben részt vett a királyi család is. Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő, valamint három gyerekük a Kensington-palota által csütörtök este közzétett felvételen együtt tapsol.

Az udvar beszámolója szerint hasonló módon köszöntötte az egészségügyi dolgozókat Károly trónörökös, Vilmos édesapja, II. Erzsébet királynő elsőszülött fia, akiről a héten kiderült, hogy szintén megfertőződött az új típusú koronavírussal.

A 71 esztendős walesi herceg felesége, Kamilla cornwalli hercegnő társaságában a királyi család skóciai rezidenciáján, a Balmoral-kastélában vonult elkülönítésbe. Kamilla hercegnő koronavírustesztje negatív lett. Károly az udvar tájékoztatása szerint jól van, a fertőzés csak enyhe tüneteket okozott nála.

Legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc.-n:

(MTI)

Exit mobile version