Család

Károly herceg felvilágosította fiait az állapotáról

Több cikk is azt sejteti, hogy Károly herceg az édesanyjának is átadhatta a koronavírust. Eközben hírek jöttek a palotából, a trónörökös telefonon tájékoztatta fiait az állapotáról.

Pozitív lett a 71 éves Károly herceg koronavírustesztje. A legfrissebb közlemény szerint a trónörökös mindkét fiát, Vilmos, valamint Harry herceget is felhívta, hogy beszámoljon nekik az állapotáról. Károly herceg jelenleg Skóciában van karanténban a feleségével, az ő tesztje negatív lett. A 93 éves uralkodó viszont férjével együtt Windsorban vészeli át ezt az időszakot. Arról, hogy II. Erzsébeten végeztek e koronavírustesztet, nem érkezett hír.  Károly herceg március 9-én találkozott utoljára a fiaival a Westminster Apátságban, míg március 12-én egyeztetett munkáról személyesen az anyjával. Ha ekkor a herceg már fertőzött volt, akkor könnyen lehet, hogy a család többi tagja is elkapta a koronavírust. Bár a Daily Mail lap azt sejteti, hogy királynő is megbetegedhetett, ezt a palota határozottan cáfolta.

A királyi család tagjai március 9-én.

A királyi család tagjai március 9-én (Fotó: Profimedia)

A herceg munkatársai által kiadott közleményben arról is írtak, hogy Károly jól van, a vírus enyhe tünetei jelentkeznek nála. „A hercegné nagyon aggódik érte, de az orvosok őt is meggyőzték, hogy saját érdekében a palota másik szárnyában lakjon, amíg a trónörökös beteg” –írják.  Eközben az angol parlamentben is téma volt a trónörökös betegsége. Felerősödtek azok a hangok, hogy Károlyt letesztelték, míg számos egészségügyi dolgozót nem. Az egészségügyi miniszter csütörtökön közölte, hogy a herceg semmilyen különleges bánásmódban nem részesült, azért tesztelték, mert jelentkeztek nála a koronavírus tünetei. 

Ki, hol él most, a járvány alatt a királyi családból?

  • II. Erzsébet és Fülöp herceg – Windsorban
  • Károly herceg és Camilla — Skóciában, Balmoralban
  • Vilmos herceg és családja – Norfolkban, Londontól 170 kilométerre
  • Harry herceg és családja – Kanada

Királyi történetek a múltból!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top