Aktuális

Koronavírus itthon: elérte a 300-at a fertőzöttek száma

261-ről 300-ra emelkedett a regisztrált koronavírusosok száma egy nap alatt.

Közzétette a legfrissebb adatokat a magyarországi koronavírus-járványról az illetékes kormányzati honlap. E szerint újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 300-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az eddigi 28-ról 34-re nőtt a gyógyultak száma is.

Jelenleg a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A koronavírus-járvány miatt egészségügyi maszkot viselő mentős a mentőautóban 2020. március 25-én a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Kórházánál, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A koronavírus-járvány miatt egészségügyi maszkot viselő mentős a mentőautóban 2020. március 25-én a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Kórházánál, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

Legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top