Egészség

Koronavírus: itt az első kijárási tilalom Magyarországon

Egy ideje mindenki azt taglalja, vajon lesz-e kijárási tilalom Magyarországon. Egy településen már van.
Újabb áldozatok ma is

Sporttémával indult ez a nap vírusügyben. „Hosszú Katinka nagy bizonytalanságban van” – írtuk, hiszen most ő sem tudja, hogyan szervezze át a felkészülését a járvány miatt.

Megszólalt Rúzsa Magdi is, aki fontos dologra hívja fel a figyelmet.

Közben kiderült, hogy koronavírusos lett Harvey Weinstein, aki valószínűleg akkor kapta el a betegséget, amikor átszállították New Yorkba.

Nem volt jó látni, milyen brutálisan néz ki az olasz orvosok és ápolók arca, amikor leveszik a védőfelszerelést. Felsebzi, kidörzsöli a bőrüket a maszk és a szemüveg a végtelen szolgálati időben…

Megjöttek az adatok is: jelenleg 167 igazolt koronavírus-fertőzött van Magyarországon, a halálos áldozatok száma is nőtt sajnos – egy idős férfi halt meg.

Vasszigort vezettek be a németek is a koronavírus miatt: nem tartózkodhat kettőnél több ember együtt közterületen, csak ha ugyanabban a háztartásban élnek.

Részleges kijárási tilalmat vezetett be egy magyar város is – amit országos szinten egyelőre nem léptek meg, Polgár városvezetése meglépte.

Ehhez képest felháborító, hogy hiába a járvány, közös kanállal áldoztatták a híveket az ortodox miséken. Egy brazil pap viszont a hívek fotóinak tartott misét.

És hogy mondjunk egy jó hírt is: kigyógyult a koronavírusból egy 95 éves, olasz nagymama.

Közben köhögő betegek a kórház padlóján: újabb rejtett kamerás felvétel érkezett, ezúttal Spanyolországból.

Karanténtanácsok: a NASA űrhajósai elmondták, ők hogyan élik túl a kényszerű összezártságot.

Új fogalom született: covidióták. Azokat jelöljük vele, akik felfoghatatlan dolgokat művelnek a járvány idején.

Megőrültek a magyarok, felvásárolják a fegyvereket. Sokszorosára nőtt a kereslet a nem engedélyköteles eszközök terén.

Egy siófoki nő ötmillió forintot próbált meg kicsalni egy cégtől azzal a kamu indokkal, hogy be kell oltatni a dolgozókat a koronavírus ellen.

A kijárási tilalom hatására nagyot javult a levegő minősége Indiában, a sötét szmog helyett már a csillagokat is látják az emberek.

A Semmelweis Egyetem klinikáin zsilipes beléptető rendszert vezettek be, a betegek csak meghatározott bejáratokon léphetnek be lázmérés után.

A Fejér megyei Abán az önkormányzat begyűjti a házi pálinkát, hogy fertőtlenítőszert készítsenek belőle.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top