Család

A híveik fotóinak tartott misét egy brazil pap

Azt kérte a hívektől a pap, hogy a koronavírus miatt ne menjenek templomba, inkább küldjék el a fényképüket.

Brazíliában múlt pénteken országos vészhelyzetet rendeltek el, mivel a dél-amerikai országban eddig 25-en vesztették életüket, és 1619-en fertőződtek meg a koronavírussal.

A járvány terjedésének megfékezése érdekében Reinaldo Manzotti brazil pap azt kérte egyházközsége tagjaitól, hogy ne jöjjenek el a templomba, hanem e-mailben fotót küldjenek magukról, és ő imádkozik értük a misén.

Reinaldo Manzotti brazil pap misét tart a hívek fotóival borított templomi padsorok között a brazíliai Paraná állam fővárosában, Curitibában 2020. március 21-én (Fotó: MTI/EPA-EFE/Hedeson Alves)

Reinaldo Manzotti brazil pap misét tart a hívek fotóival borított templomi padsorok között a brazíliai Paraná állam fővárosában, Curitibában 2020. március 21-én (Fotó: MTI / EPA-EFE / Hedeson Alves)

Eddig 170 ezer fotó gyűlt össze. Manzotti a hívek fényképeivel borította a széksorokat, és így tartotta meg a misét Curitibában, a brazíliai Paraná állam fővárosában.

Reinaldo Manzotti brazil pap misét tart a hívek fotóival borított templomi padsorok között a brazíliai Paraná állam fővárosában, Curitibában 2020. március 21-én (Fotó:MTI/EPA-EFE/Hedeson Alves)

Reinaldo Manzotti brazil pap misét tart a hívek fotóival borított templomi padsorok között a brazíliai Paraná állam fővárosában, Curitibában 2020. március 21-én (Fotó:MTI / EPA-EFE / Hedeson Alves)

(MTI)

További hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top