Egészség

Zsilipes beléptető rendszert vezettek be a Semmelweis Egyetem klinikáin

A betegek és a dolgozók csak bizonyos bejáratokon keresztül, lázmérés után juthatnak az épületbe a koronavírus miatt.

Zsilipes beléptető rendszer lépett életbe hétfőtől a Semmelweis Egyetem Belső és Külső Klinikai Tömbjében a betegek és a dolgozók számára egyaránt. Az intézkedéssel az egyetem minimalizálni szeretné annak az esélyét, hogy a klinikákra beléphessenek a koronavírust potenciálisan hordozó egyének.

A betegek csak meghatározott bejáratokon léphetnek be a Belső és Külső Klinikai Tömb területére, minden esetben influenzaszerű tünetekre vonatkozó kérdéseket és hőmérést követően. Influenzaszerű tüneteket mutató belépők esetében a Nemzeti Népegészségügyi Központ által meghatározott mindenkori eljárásrend kerül érvényesítésre.

A Semmelweis Egyetem Klinikai tömbjének központi betegellátó épülete a VIII. kerület, Üllõi út 78-ban (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A Semmelweis Egyetem Klinikai tömbjének központi betegellátó épülete a VIII. kerület, Üllői út 78-ban (Fotó: MTVA / Bizományosi: Róka László)

Mindkét tömb területére érvényes a tisztifőorvos elrendelt látogatási tilalom is, vagyis kísérő nem léphet be, kivéve apás szülés esetén, valamint ha mozgáskorlátozott vagy fogyatékkal élő páciens segítségre szorul.

Bővebb információt és térképet a lezárásokról a Semmelweis Egyetem honlapján találsz.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top