Aktuális

Ötmillió forintot kért egy csaló a kamu koronavírus-oltásért

Egy cégvezetőt azonnali oltásra szólított fel a csaló nő az ÁNTSZ nevében, mindez 5 millióba került volna.

Nagyobb kárt okozó csalás bűntettének kísérlete miatt letartóztattak egy siófoki nőt, aki egy vállalkozótól akart ötmillió forintot kicsalni azzal a kamu indokkal, hogy alkalmazottait be kell oltatnia, és fertőtlenítenie kell telephelyeit – közölte az ügyészség.

A gyanúsított – kihasználva a koronavírus terjedése miatti Magyarországon fennálló veszélyhelyzetet – magát ÁNTSZ-alkalmazottnak adta ki, és március 18-án azzal hívott fel egy siófoki cégvezetőt, hogy azonnal tegyen eleget utasításainak, különben telephelyeit be fogják záratni.

A nő a telefonban arra utasította a vállalkozót, hogy rendelje meg valamennyi alkalmazottjának a koronavírus elleni vakcinát, és a munkavégzés helyén történő fertőtlenítést, amiért ötmillió forintot utaljon át az általa megadott bankszámlaszámra. A sértett azonban nem tett eleget a gyanús közlésnek, hanem a rendőrséghez fordult.

A gyanúsított nő korábban is követett már el bűncselekményeket, idén februárban több rendbeli lopás miatt egy év hét hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték.

További hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top