Lesd el II. Erzsébet kedvenc menyének diétáját! Ezeket eszi Zsófia grófné

nlc | 2020. Július 02.
Wessex grófnéja, Zsófia mindig bámulatosan néz ki, ami annak köszönhető, hogy a rendszeres edzés mellett odafigyel az étrendjére is. Lássuk, milyen ételeket szeret.

Zsófia wessexi grófné II. Erzsébet királynő legfiatalabb fiának, Eduárd hercegnek a felesége. 1999-ben házasodtak össze, egy lányuk és egy fiúk van. A királynő sohasem titkolta, hogy menyei közül a most 55 éves Zsófia a kedvence, akire egyre több feladat hárul, miután Meghan Markle kivonult a királyi család életéből.

Anna hercegnő és Zsófia wessexi grófné 2019. június 17-én Windsorban (Fotó: PETER NICHOLLS / POOL / AFP)

A sok munka és a két gyermek mellett Zsófia grófnénak magára is jut ideje. Legalábbis ezt sejteti az alakja és a ragyogó arcszíne, aminek a titka a mozgásban és egészséges táplálkozásban rejtőzhet. Rendszeresen lovagol és edz, de otthonosan mozog a konyhában is, kiváló szakács. De lássuk, mit szokott enni Zsófia grófné!

Ezzel indítja Zsófia a napot

Zsófia kiegyensúlyozott, egészséges étrendjében fontos szerepük van a zöldségeknek és a zsírszegény fehérjeforrásoknak. Ezek jótékony hatással vannak a bőrére, hidratálnak és így az alvás is pihentető lesz. A grófné egy bögre citromos meleg vízzel vagy egy egészséges reggeli smoothie-val indítja a napot, korábban egy bogyós gyümölcsökből készült smoothie-t kortyolgatva fotózták le.

Otthonosan mozog a konyhában

A koronavírus-járvány idején Zsófia titokban önkéntesként segített ételt készíteni az egészségügyi dolgozóknak. Akkor derült ki az is, hogy például ha a családnak tésztából készít vacsorát, akkor nem bolti tésztát készít, hanem maga gyúrja, különböző lisztkeverékekből.

Imádják a grillezést

Nyáron Zsófia és családja is kihasználja a jó időt, és hogy a szabad levegőn lehet sütögetni. A gyerekek odáig vannak az apjuk főztjéért. Eduárd rendszeresen grillez húst, és ha a fiával horgászni mennek, grillezett hal is kerül az asztalra – ezek nagy kedvencek a családban. 

Szakácsot keresnek

Bár sem Zsófia, sem Eduárd nem jön zavarba, ha el kell készíteni valamilyen ételt, nemrégiben jelentették be, hogy szakácsot keresnek a háztartásukba. A vezető séf feladata a napi ételek megtervezése, előkészítése és megfőzése. Emellett a jelentkezőnek kell feltöltenie az élelmiszer-készleteket, és rendben tartani a konyhai eszközöket. Bizonyára nagyon gondosan elkészített fogások szerepelnek a grófi család étrendjében, de azért a finomságokat ők sem utasítják el.

Zsófia wessexi grófné Valentin-napi süteményt díszít a hamptoni Shooting Star gyerekhospice intézményben 2020. február 12-én (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Zsófia azt vallja, hogy a lényeg az egyensúly, és alkalmanként ő is szívesen megkóstol egy finom cupcake-et vagy süteményt. És milyen jól teszi.

Ezeket az ételeket szereti a királyi család többi tagja:

Exit mobile version