Szijjártó Péter szerint nincs ok az aggodalomra, eddig is orosz vakcinákkal oltottak minket

FEL | 2020. December 30.
Szerinte a kormány feladata annak biztosítása, hogy ha a világ bármely pontján biztonságos vakcinát fejlesztenek ki, akkor az minél gyorsabban a magyar emberek rendelkezésére álljon. Ennek jegyében állapodtak meg az orosz egészségügyi miniszterrel.

„A magyar emberek döntő többsége gyerekkora óta orosz vakcinákkal lett beoltva, hiszen minden oltóanyagunk onnan származott” – írta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a hivatalos Facebook-oldalán.

 

 

Szijjártó Péter azt is megírta, hogy a kormány feladata annak biztosítása, hogy ha a világ bármely pontján biztonságos koronavírus-vakcinát fejlesztenek ki, akkor az minél gyorsabban a magyar emberek rendelkezésére álljon.

Ennek jegyében állapodtak meg az orosz egészségügyi miniszterrel arról, hogy magyar orvosok és járványügyi szakemberek a helyszínen tanulmányozhatták az orosz vakcina fejlesztésének és gyártásának folyamatát.

„Az orosz laboratóriumok meglátogatását követően a küldöttség tagjai a legmodernebb technológiai színvonalról és a legmagasabb szintű szakmai hozzáértésről számoltak be” – emlékeztetett Szijjártó Péter.

A hírek szerint az orosz állami Szputnyik V koronavírus-vakcina fejlesztője, és a brit-svéd AstraZeneca gyógyszergyártó multi összeállnak annak kiderítésére, hogy utóbbi AZD1222 oltása hatékonyabb-e együtt használva az orosz készítménnyel.

Közben Magyarországon a főváros után Debrecenben és Nyíregyházán is megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása a koronavírus elleni vakcinával. A tervek szerint a következő adag oltóanyag december 31-én érkezik majd Magyarországra.

Kiemelt kép: Facebook

(MTI)

Még több hír a koronavírusról:

Exit mobile version