nlc.hu
Aktuális

Új vakcinaszállítmány érkezik

Szilveszterkor jön az új vakcinaszállítmány

Vidéken is megkezdték az oltásokat, a következő adag december 31-én jön.
Koronavírus-vakcina

A főváros után Debrecenben és Nyíregyházán is megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása a koronavírus elleni vakcinával. A tervek szerint a következő adag oltóanyag december 31-én érkezik majd Magyarországra – írja az atv.hu. Nyíregyházán például 190-en kapták meg a vakcinát, a megyében 4 oltási központ van. A debreceni infektológiai klinikán 120 embert oltottak be, az elkövetkező napokban csaknem 1000 fő kapja meg a vakcinát. „Én leszek az első, igen. Furcsa is lenne, ha infektológusként meg védőoltási szakemberként 20 éve dolgozva nem használnám azt a lehetőséget, hogy ezzel is elmondjam a lakosságnak azt, amit én gondolok erről a vakcináról” – idézi az ATV weboldala Várkonyi Istvánt, a Debreceni Egyetem Infektológiai Klinikájának igazgatóját. Az oltásnak nincs veszélye – hangsúlyozta még Budapesten Merkely Béla a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikáján, ahol már szombaton megkezdték az oltást.

A vakcinákat az ország egyik legnagyobb gázgyártó vállalata, a Linde szállította a hűtéshez szükséges szárazjég, speciális tárolóedények, valamint szellőztetett gépjárművek segítségével az oltóhelyekre. A vállalat vezérigazgatója elmondta, a szárazjeget kezelő dolgozóknak biztonsági oktatáson is részt kell venniük. 

A BioNTech és a Pfizer teljes oltóanyagkészletének kiosztása jövő szeptemberig fog tartani. Orbán Viktor a kormány Facebook-oldalán hívta fel az egészségügyi dolgozók figyelmét arra, hogy nagyobb arányban kérjék az oltást.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top