nlc.hu
Egészség

Most jöhet a legrosszabb hónap Amerikában

Koronavírus: Amerikában most számítanak a legrosszabbra

Két hónap alatt 193 ezer halottra számítanak.
Koronavírus: Amerikában most számítanak a legrosszabbra

Hiába engedélyeztek az amerikai hatóságok már két vakcinát, és kapták meg az elmúlt napokban 1,9 millióan a védőoltást az országban, a becslések szerint ez még csak távoli fény az alagút végén – írja a Telex.

Karácsonykor ugyanis a tiltás ellenére nagyon sokan látogatták meg családjaikat, és a nagy közös vacsorák valószínűleg robbanásszerűen emelték meg a koronavírus-fertőzések számát. A CNN-nek nyilatkozó szakértők a következő két-három hétben a betegek és a kórházi ellátásra szorulók számának meredek emelkedését vetítik előre.

A University of Washington szakemberei szerint is csak most jön a legrosszabb szakasz, a január-februári előrejelzések borzalmasak, két hónap alatt 193 ezer újabb halottra számítanak.

Az oltás hatékonyságához a népesség 70-85%-ának kell megszereznie a vakcinával a védettséget, hogy a többiek is fellélegezhessenek, mert megvédi őket a nyájimmunitás.

(Kiemelt kép: Dmitry Parshin / Sputnik / Sputnik via AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top