3 szuper diétás étel, ha túletted magad az ünnepek alatt

nlc | 2021. Január 04.
Egy halas, egy csirkés és egy húsmentes receptet ajánlunk, mely beilleszthető akár a januári diétádba is.

Túletted magad az ünnepek alatt? Az újévi fogadalmad az egészségesebb táplálkozás és/vagy a fogyás? Akkor készítsd el a most következő három diétás ételt!

Roston sült karfiol paradicsom chutney-val

Hozzávalók:

Roston sült karfiol (Fotó: Getty Images)

Így készül:

  1. A sütőt melegítsd elő 230 fokra!
  2. A leveleitől megfosztott karfiolt szeleteld fel nagyjából 2 centi vastag szeletekre, majd kend meg szőlőmagolajjal és enyhén sózd meg!
  3. Egy serpenyőben, közepes lángon hevíts szőlőmagolajat, ebben pirítsd meg a karfiolszeletek mindkét oldalát, majd tedd át őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe!
  4. A sütőben süsd 30-35 percig, villával ellenőrizd, hogy megpuhult-e!
  5. Közben egy serpenyőben közepes hőfokon kezdd el hevíteni az olívaolajat, majd folyamatos kevergetés mellett add hozzá először a sárgaborsót, aztán a fokhagymát, a gyömbért és pirospaprikát! 1-2 perc elteltével szórd bele a lila  hagymát, a kókuszreszeléket és a babérlevelet, majd újabb 1-2 perc után add hozzá a paradicsomot, a mézet és 1 teáskanál sót! 
  6. Keverd össze alaposan a serpenyő tartalmát, a hőfokot állítsd alacsonyabbra és 5 percig főzd a chutney-t!
  7. A karfiolszeleteket locsold meg néhány kanál chutney-val és tálald!

Almaboros csirkecomb

Hozzávalók:

Almaboros csirkecomb (Fotó: Getty Images)

Így készül:

  1. Hevíts 2 teáskanál olívaolajat egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon!
  2. A csirkecombokat sózd, borsozd! Amint az olaj felforrósodott, a combokat tedd a serpenyőbe és alul-felül 4-4 percig süsd!
  3. Párold tovább, míg a hús meg nem puhul! Ezt követően vedd ki egy tálba és fedd le fóliával, hogy melegen tartsd!
  4. Egy kis tálban keverd össze az almabort és a mustárt!
  5. A serpenyőben forrósíts fel újabb 2 teáskanál olívaolajat, majd szórd bele a felszeletelt almát, 1/2 teáskanál sót és 1/4 teáskanál borsot, valamint a rozmaringot! Párold addig, míg az alma enyhén megpuhul és aranybarnára vált!
  6. A csirkecombokat pakold vissza a serpenyőbe az alma mellé, és öntsd az almaboros-mustáros keveréket a tetejére! Főzd 4-5 percig, amíg a folyadék fele elpárolog!
  7. Rozmaringgal díszítve tálald!

Tonhal, héjában sült édesburgonyában

Hozzávalók:

Tonhal batátában (Fotó: Getty Images)

Így készül:

  1. Melegítsd elő a sütőt, magas hőfokon!
  2. A hámozatlan édesburgonyát szurkáld meg villával, majd tedd be 6-7 percre a mikrohullámú sütőbe!
  3. Ezt követően dörzsöld be olívaolajjal, sózd meg, tedd át egy tepsibe és grillezd 5 percig, vagy ameddig a héja hólyagos, ropogós nem lesz.
  4. Öntsd a tonhalkonzervet egy tálba és alaposan keverd össze a pestóval, a joghurttal, a citromhéjjal, a petrezselyemmel, a kaporral és az uborkával, végül add hozzá a fetát és a citromlevet is!
  5. Az édesburgonyákat nyisd szét és töltsd meg tonhalas keverékkel!

Még több egészséges recept

Exit mobile version