Gasztro

Házi zöldségchips, az egyszerű, egészséges nasi 10 perc alatt

Nagyon egyszerűen elkészíthető és variálható nasi, ami garantáltan a diétád barátja lesz.
Zöldségcsipsz, az egészséges nasi

A zöldségchips természetesen nemcsak fogyókúrázóknak ajánlott, hanem mindenkinek, aki egészségesebb nasira vágyik, és nem akar többé mikrós popcornnal filmet nézni esténként. És persze azoknak meg pláne jolly joker lehet ez a recept, akik lemondanak a nasikról az alakjuk érdekében, de néha jólesne ropogtatni valami finomat két étkezés között.

Azért fantasztikus találmány a zöldségchips, mert rengeteg lehetőség közül választhatunk, ha el akarjuk készíteni, hiszen nagyjából bármilyen zöldség megfelelő ehhez a nasihoz, a titka csupán a vékony szeleteken és a jó fűszerezésben rejlik. Lehet teljesen olajmentesen is elkészíteni, de ha igazán jót akarsz enni, akkor azért egy kis olívaolajjal megspricceled, mielőtt betolod a sütőbe.

Színes zöldségchips tíz perc alatt

Egy olyan nasit mutatunk a következő receptben, amely akkor lesz a legropogósabb, ha a sütőpapírra is teszel egy kis olívaolajat és a zöldségeket is meglocsolod kicsit vele.

Hozzávalók:

  • 2 közepes cékla
  • 1 közepes cukkini
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 kicsi édesburgonya
  • 1 kicsi fehérrépa
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál őrölt bors
  • 1 leheletnyi olívaolaj

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Vékony szeletekre vágjuk a zöldségeket, egy tálban meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük. Egyenletesen eloszlatjuk a sütőpapíros tepsiben, és 10 percig sütjük 200 fokon. Ha még nem aranybarnák, akkor további 5-10 percig sütjük vigyázva, hogy ne égjenek meg. Pár percig hűlni hagyjuk a zöldségchipset, miután kivettük a sütőből, hogy ne égessük szénné a szánkat vele.

Jó, ha észben tartod!

Minden zöldségnek más a textúrája, ezért nem ugyanúgy sülnek, más sütési idő kell nekik. Így ha keverni akarod a zöldségeket, hogy minél változatosabb nasid legyen, akkor a hasonlókat süsd együtt aranybarnára. Ha nem használsz olajat, akkor tovább kell sütni a zöldségeket 160 fokon.

via

Mutatunk egészséges édes nasikat is:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top