Káosz az oltópontokon: tömegek álltak a szombathelyi SZTK előtt

B.Esz. | 2021. Február 24.
Összezsúfolódva, egymás hegyén-hátán álltak az idősek a szombathelyi SZTK előtt.

Szerda reggel nyolc órakor már kisebb sor állt Szombathelyen a régi SZTK épülete előtt, a város oltópontjai közül négy is ebben az épületben működik. Tömegnek ekkor még kevés volt az a pár ember, aki a lépcsőkön várt a sorára – írja a nyugat.hu.

Képünk illusztráció, rajta a A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ oltópontja látható (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Az idő múlásával egyre nagyobb volt a fejetlenség az oltópontok előtt, nyolc óra harminckor már nemcsak a lépcsőn álltak zsúfolva az oltásra váró idősek, hanem a mozgássérült-feljárón is, a lépcső alatt a járdán is, sőt az SZTK parkolójában is. Az épületben egyébként négy oltópont működik két külön bejárattal, így a Március 15. téri körforgalomtól az Agora Sportház lépcsőjéig egyetlen egybefüggő tömeg alakult ki. A lap szerint nagy volt a fejetlenség, a bejárat előtt már szó szerint egymást taposták az emberek, és senki sem igazán tudta, hova kéne állnia és meddig fog várni a sorára.

Kiderült, mindenkit mindenkit külön, konkrét időpontra hívtak, ám hiába érkeztek időben, már akkor nagy sor állt a bejárat előtt, és a csúszás miatt kezdtek feltorlódni a különböző időpontra érkezők. 

A sportházhoz közelebb eső bejárat előtt messze nem álltak annyian, viszont itt meg arra panaszkodott mindenki, hogy bent kell várakozni, ahol egy kicsi helyiségben zsúfolódnak az emberek.

Vakcinahíreink

Exit mobile version