Meztelen felnőttekkel érzékenyített egy holland tv műsor, többen kiakadtak miatta

FEL | 2021. Március 10.
Nagy felháborodás követte az adást.

Igencsak meglepő műsorral állt elő a holland NTR közszolgálati műsorcsatorna. A Simply Naked című műsor előzetesében azt lehet látni, hogy egy felnőtt csoport áll teljesen meztelenül  10 és 12 év közötti gyerekek közönség előtt – írja a Dutch News. Ezután arra ösztönzik a gyerekeket, hogy tegyenek fel kérdéseket a saját testükkel kapcsolatban, és meséljenek arról, hogy érzik magukat benne.

Az előzetes nem mindenkinek jött be, Thierry Baudet, a holland képviselőház tagja szerint a műsor „közel áll a pedofília népszerűsítéséhez”, és „undorítónak” minősítette.

A meztelenkedés a gyerekeket is megosztotta, volt aki azt mondta: „Ez nem az a műsor, amit látnom kellene”, míg egy másik hozzátette: „Jó tudni, hogy mások is aggódnak ugyanazok a dolgok miatt, mint én.”

Elsbeth Reitzema, a Rutgers szexuális egészséggel, emberi jogokkal foglalkozó alapítvány munkatársa másként gondolja. Ő segített a sorozat kidolgozásában is, és elmondta, hogy a gyerekekre naponta ömlenek a filterezett, photoshoppolt és a szexualizált képek, jóformán nincs ismeretük arról, hogy néz ki egy valódi test.

Elsbeth úgy véli, hogy a sorozat jó alkalmat adhat a szülőknek arra, hogy gyermekeikkel beszélgessenek ezekről a kérdésekről. Nincs mindenki ezen a véleményen.

(LadBible)

Fotó: YouTube

Szexuális nevelés, mi a helyzet itthon?

Exit mobile version