A koronavírus is okozhatta a Honvédkórházban gyilkoló kínai késelő agresszióját

B.Esz. | 2021. Július 12.
Ha a koronavírus okozta az agressziót, akkor a férfi, aki harminc késszúrással ölte meg a tanárnőt a Covid-osztályon, nem lesz büntethető.

Vizsgálják, hogy a koronavírus váltotta-e ki a kínai szakács őrjöngését a Honvédkórház Covid-osztályán. Erről az áldozat családjának ügyvédje beszélt az RTL híradónak. A férfi ollóval támadt egy betegtársára még márciusban – a nő később meghalt. Az orvosok azt már kizárták, hogy drog vagy túl sok nyugtató lett volna a támadó szervezetében.

Vizsgálják, hogy a koronavírus okozta-e Honvédkórházban gyilkoló kínai késelő agresszióját (Illusztráció: Unsplash)

Mint azt korábban mi is megírtuk, sokáig kikötözve tartották a Honvédkórház Covid-osztályán azt a kínai férfit, aki március 13-án sebészollóval támadt rá egy 54 éves, lélegezgetőgépen lévő betegtársára, Mariannára.Valaki azonban úgy döntött, már nincs szükség arra, hogy a férfi mozdulatlanul feküdjön, eloldozta a kötést, ezután történt meg a halállal végződő támadás. A férfi egy sebészeti ollóval több tucatszor arcon és mellkason szúrta az ágyában fekvő asszonyt. A férfi kirohant az osztályról, a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de őt is megsebezte a kezén. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 6. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei a kórház udvarán elfogták a 37 éves, kínai állampolgárságú támadót. A férfit a bíróság letartóztatta, jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van. A férfi a kihallgatásakor nem tett beismerő vallomást, csupán annyit közölt, hogy nem emlékszik semmire. A gyanúsítás ellene: védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete. Tettéért akár életfogytig tartó börtönt is kaphat, vagy elmegyógyintézetbe kerülhet. 

Az áldozat családjának ügyvédje úgy tudja, a támadó korábban is agresszív volt, ezért az ágyhoz kötözték, de valahogy kiszabadult. A toxikológiai vélemény szerint semmilyen bódítószer, túladagolt nyugtatószer nem volt a vérében, ezért az ügyvéd szerint hamarosan azt vizsgálják, hogy 

a koronavírus okozta-e a férfi agresszióját.

A kínai férfi elmeállapotát jelenleg is vizsgálják. Ha megállapítják, hogy a koronavírus okozta az agresszióját és ezért nem volt beszámítható, akkor kényszergyógykezelésre ítélhetik. Ebben az esetben büntethetőségét egy olyan betegség miatt zárhatják ki, amely már elmúlt.

Kapcsolódó

Exit mobile version