Az űrméz megérkezett a TikTokra, és mindenki csak ámul, bámul – videó

nlc | 2021. Augusztus 02.
A súlytalanságban vagy éppen mikrogravitáció mellett végzett kísérleteknél kevés látványosabb dolog van a világon.

David Saint-Jacques, a Kanadai Űrügynökség (CSA) űrhajósa bemutatta, hogyan is viselkedik a méz mikrogravitáció mellett. Közvetlenül azután, hogy letekeri a fedelét a mézes edénynek még nem történik semmi érdekes, picit később jönnek az izgalmak, a méz ugyanis csak nyúlik, nyúlik és nyúlik, a fedelet pedig nem engedi el.

Maga a videó egyébként nem újdonság, két évvel ezelőtt készült, de most a TikTok közönsége felfedezte magának, és teljesen le vannak nyűgözve. „Egész nap a mézzel játszanék, elfeledkezve a munkáról, amit el kellene végeznem” – írta az egyik felhasználó. „Megérte pár millió dollárt költeni erre a kísérletre ” – viccelődött valaki más.

Néhány évvel korábban egy másik kanadai űrhajós, Chris Hadfield is bemutatott egy érdekes kísérletet, mégpedig hogy mi történik akkor, ha valaki könnyezni kezd az űrben. Ugyan Hadfield nem sírta el magát, de egy kis ivóvíz segítségével sikerült áthidalnia ezt a problémát.  Jó tanács, ha valaki feljut az űrbe, és úgy érzi, el fog törni nála a mécses, érdemes minél hamarabb keríteni valamit, amivel le tudja törölni az arcán megült könnyeket. 

(via LadBible)

Fotó: Pixabay

Mézes élet:

Exit mobile version