Csipes Tamara kapta a legmagasabb olimpiai jutalmat

Farkas E. Lina | 2021. Augusztus 09.
A magyar kormány az olimpiai versenyszámok első nyolc helyezettjét megemelt pénzjutalomban részesíti, mutatjuk, ki mennyit kap.
Csiper Tamara, tokiói olimpia, érmek, jutalom

Az ezüstérmes Csipes Tamara a női kajak egyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén (Fotó: 
MTI / Kovács Tamás)

Rengeteg érmet hoztak haza a magyar olimpikonok, sőt, az 1996-os atlantai ötkarikás játékok óta a legtöbb dobogós helyezést szerezte a csapatunk, akkor 21, idén 20 medál volt a végeredmény. A legtöbb érmet a kajak-kenusaink, úszóink, vívóink és birkózóink hozták haza. Összességében a 15. helyen végzett a magyar csapat 6 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzéremmel.

Mennyit kapnak az olimpikon?

Komoly összegeket kapnak a díjazott olimpikonok, sőt, a magyar kormány az olimpiai versenyszámok első nyolc helyezettjét megemelt pénzjutalomban részesíti, az első 50, a második 35,7, a harmadik 28,5, de még a nyolcadik is 2,8 millió forinttal gazdagodik. Ezek szerint a legnagyobb pénzösszeget, azaz 107,2 milliót Csipes Tamara kapta, aki a női kajak négyes tagjaként címet védett, egyesben ezüstérmet szerzett, de párosban is volt egy negyedik helye. Összesen 2,39 milliárd forint jutalommal számolhatnak a legsikeresebb olimpikonjaink. Az összegen nagyot dob, hogy a bronzérmet szerző női és férfivízilabda-válogatott tagjai és a hetedik női kézisek is teljes jutalmat kapnak, nem pedig töredéket, mint a korábbi versenyeken.

Íme az olimpiai jutalmak, név szerint:

(Blikk)

Még több hír, még több olimpia

Exit mobile version