nlc.hu
Utazás

A tokiói olimpia magyar szemszögből

25 éve nem volt ilyen sikeres olimpiánk

A mostani teljesítményt legutóbb 25 évvel ezelőtt Atlantában tudták túlszárnyalni a magyar sportolók.

Magyarország a 15. helyen zárta a tokiói nyári játékokat, 6 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzéremmel, a 20 medália pedig az 1996-os atlantai olimpia óta a legtöbb, amelyet a magyar küldöttség szerzett – írja az Index.

Ami az összesített végeredményt illeti, mindhárom éremfajtából az Egyesült Államok szerezte a legtöbbet: összesen 113 érmet nyertek (39 aranyat, 41 ezüstöt és 33 bronzot). 

Kína szerezte a második legtöbb érmet, összesen 88-at. Ebből 38 arany, pont eggyel kevesebb, mint az amerikaiaknak. Ezüstből 32-t, bronzból 18-at hoztak össze a kínai sportolók.

kajak

Az aranyérmes Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna és Bodonyi Dóra (b-j) a női kajaknégyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetése után – Fotó: MTI/Kovács Tamás

Harmadik helyen Japán végzett: 27 arany, 14 ezüst és 17 bronz a mutatója, azaz összesen 58 érmet szereztek a házigazda sportolói. Mind az aranyakat tekintve, mind az összesítést, Japánnak az elmúlt 100 évben ez messze a legsikeresebb szereplése.

Még több hír a tokiói olimpiáról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top