Meglepő módon reagált egy cég a növekvő árakra

nlc | 2022. Augusztus 31.
A vállalat úgy döntött, rendszeres havi támogatással könnyíti meg munkatársai számára „a havi kiadások okozta terhek viselését” .

Az elmúlt év számtalan nem várt eseményt hozott az életünkbe, kezdve a Covid berobbanásával 2 évvel ezelőtt, majd az ukrán háború és most az élelmiszerárak és a rezsiköltségek emelkedése – így kezdte egy cég a munkatársaihoz eljuttatott levelét és a baljós felütés után alighanem sokan gondolhatták azt, a dokumentum folytatása megszorításokról, leépítésekről fog szólni. A celldömölki cég vezetősége azonban azzal folytatta, hogy számukra fontos munkatársaik és családjaik egzisztenciális biztonsága is, ezért szeptember 1-től 2023. február 23-ig minden munkavállalónak a havi béren felül rendszeres havi bruttó 50 000 forint úgynevezett rezsitámogatást fizetnek.

Fotó: Pixabay

Mint írták, ezzel szeretnék megkönnyíteni a munkatársaik számára a „havi kiadások okozta terhek elviselését”. A levél végén egyúttal megköszönték, hogy a dolgozóik a nehéz időszak ellenére kitartóan végzik a munkájukat és jelezték azt is, hogy a továbbiakban is számítanak rájuk.

A Facebookra fölkerült levelet több mint 500-an osztották meg néhány időn belül. A kommentelők közt volt olyan, aki jelezte, hogy a német anyacégnél az alapkereset és a rezsitámogatás is jóval magasabb, de azt elismerte, a gesztus szép és Magyarországon igen szokatlan.

Az nlc nemrég készített cikket arról, hogy az elszállt árak miatt ma már az átlagkeresetű családok számára is jelentős teher a bevásárlások lebonyolítása és sajnos még távolról sem látszik ennek a folyamatnak a vége.

Az árstop ellenére Magyarországon 29,7 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak tavalyhoz képest. Az Eurostat szerint ezzel nálunk mérték a második legnagyobb élelmiszerdrágulást az unióban, ráadásul a minket „megelőző” Litvániához képest is mindössze néhány tizedszázalék a különbség.

Exit mobile version