nlc.hu
Életmód

Élelmiszer árak

Kutyakaját esznek és a radiátoron melegítenek kaját az emberek, hogy spóroljanak

Hajmeresztő megoldásokkal rukkolnak elő az emberek, mert egyre fogy a kosztpénz.
Kutyaeledel

Nagy-Britanniában is egyre feljebb szöknek az élelmiszerárak, hónapról-hónapra többe kerül minden, ami megtalálható a boltok polcain. Az emberek egyre kétségbeesettebbek az élelmiszerárak láttan, de az energiaszámlák láttán is borulátóak. 

Mark Seed, egy jótékonysági élelmezési projekt vezetője elmondta a BBC-nek, hogy rohamosan nő az ételadományokra szorulók száma, s hogy olyan családok is nehéz helyzetbe kerültek, melyek korábban hírből sem ismerték a lemondásokat. Kifejtette, mennyire szíven üti, amikor olyanokat hall, hogy az emberek kutyakaját vásárolnak maguknak és a családjuknak, mert az megfizethetőbb. 

„Vannak olyanok is, akik spórolásból a radiátoron vagy gyertyaláng felett melegítik az ennivalójukat. Az emberek fizetése egyre kevesebb családban elég ahhoz, hogy fedezze a kiadásokat, ezért mindenki kénytelen megszorításokat bevezetni otthon” – részletezte. Igazán letaglózónak tartja, hogy ezeket a megoldásokat nem munkakerülő emberek ötlötték ki, hanem olyanok, akik keményen megdolgoznak a fizetésükért.

Ennek fényében különösen kétségbeejtő belegondolni abba, milyen körülmények között élnek azok, akik hiába keresnek állást vagy tartósan betegek. Rendkívül nagy veszélynek vannak kitéve mellettük azok, akik alacsony iskolai végzettséggel rendelkeznek, illetve azok, akik eleve aggodalomra okot adó szociális helyzetben élnek.

Az ijesztő adatok Mark Seed szerint igen beszédesek, az érintett családok azonban szívesebben hallgatnak róla, mert szégyellik, hogy ide jutottak. „Szeretnék megőrizni a méltóságukat, és próbálják fenntartani azt a látszatot, hogy minden rendben van” – fejtette ki a megszólaló, akinek szívügye, hogy csökkentse a nélkülözők és tehetősek között tátongó szakadékot.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top