Azt hitték, agyhalott, de megmozdult, mielőtt eltávolították volna a szerveit

nlc | 2022. Szeptember 05.
A 37 éves amerikai lelkésznek mindössze percekkel a műtét előtt mozdult meg a lába.

Csodával határos módon jött vissza az agyhalálból egy amerikai lelkész North Carolinában. A 37 éves Ryan Marlow egy ritka bakteriális fertőzés miatt (liszteriózis) került kórházba, ahol hónapok óta feküdt kómában. Orvosai úgy értékelték, hogy a közelmúltban tovább romlott az állapota, agyhalottnak nyilvánították és felkészültek arra, hogy a szerveit olyanoknak adják, akik átültetésre várnak – számolt be az esetről a LADBible.

Fotó: Pixabay

A Ryan Marlow családja augusztus 30-án, nehéz szívvel bement a kórházba elbúcsúzni tőle mielőtt elviszik a férfit a műtőbe. Ottlétük alatt azonban váratlan dolog történt. Amikor lejátszották neki egy felvételt, amin a három gyermeke szerepelt, a férfi hirtelen megmozdította a lábát. Noha ilyesmi akkor is előfordulhat, ha az illetőnek nincs értékelhető agyi tevékenysége, a felesége ragaszkodott hozzá, hogy az orvosok további vizsgálatokat végezzenek férjén és igen jól tette. Kiderült ugyanis, hogy nem agyhalott, hanem csak mély kómában van.

Noha Ryan Marlow továbbra sem nyerte vissza az eszméletét, a családja bizakodó. Azóta többször is előfordult, hogy megrándult a férfi lába, illetve volt példa arra, hogy felgyorsult a szívdobogása.

Néhány évvel ezelőtt kollégánk az akkor Európa több országában is tomboló listeriajárvány kapcsán készített alapos cikket arról, mi is az a liszteriózis.

Exit mobile version