Az optikus fedezte fel, hogy a férfinek agytumora van

Á.K. | 2022. Szeptember 23.
Nyolc éven keresztül küzdött erős fejfájással, szédüléssel és rövid emlékezetkiesésekkel a férfi, aztán egy látogatás az optikusnál mindent megváltoztatott.

A 40 éves brit férfi, Matt Voice 32 éves kora óta érezte, hogy valami baj van. Az egész csak azzal kezdődött, hogy néha-néha megszédült, amit később enyhe látási problémák kísértek, majd jött a rendkívül erős fejfájás. Egyszer még kórházba is szállították, miután összeesett, de az esetét a magas vérnyomásával magyarázták. Miután a látása már nagyon homályossá vált, foglalt magának egy időpontot a Specsavers optikában 2020 tavaszán. Ez a látogatás vezetett végül odáig, hogy Mattet egy hónappal később astrocytoma gliomaval, az agytumor egyik fajtájával diagnosztizálják – írja a brit Metro.

Matt Voice a kedvenc optikájában (fotó: Profimédia)

A két tinédzser gyereket nevelő családapa máig vallja, hogyha két éve nem ragaszkodik ahhoz, hogy elmenjen az optikushoz, ma már nem lenne köztünk. A tünetei ellenére rendkívül meglepődött azon, amikor elmondták neki, hogy agydaganata van, egyáltalán nem számított rá. Persze a gyerekeinek így sem könnyű: a betegséggel való küzdelem közben többször törnek rá rohamok, melyek közül néhánynak ők is szemtanúi voltak. Matt túl van már egy műtéten, ahol a tumor nagy részét eltávolították, de kemoterápiát és sugárterápiát is alkalmaztak már rajta. A tumora a felfedezéskor kisebb ökölnyi mérettel bírt. Az orvosai a rákját jelenleg kontroll alatt tartják, de a kezelések mellékhatásaként memóriazavarral küzd, és egyensúlyproblémái lettek, ezért nehezebb lett számára a mozgás. A vállalkozását az állapota miatt kénytelen volt bezárni, és visszaköltözött a 64 éves édesanyjához, aki amúgy félállású ápolónő, szóval a legjobb kezekben van. Jelenleg arra várnak, tovább nő-e a tumor a fejében. A férfi nagyon hálás az optikusnak, aki valami gyanúsat szúrt ki nála vizsgálat közben, ezért orvoshoz küldte. A kezelések nagyon megviselték, az összes haja kihullott, a gyerekei alig ismertek rá.

Még mindig az apjuk vagyok, de már nem tudok velük semmit közösen csinálni, ami mindent megváltoztatott

Jelenleg Matt arra számít, hogy a daganata tovább nő, és további kezelésekre lesz szüksége a megállításához. Rendkívül frusztrálónak tartja, hogy az egyes kezelések között folyamatosan sokat kell várni az eredményekre, de próbál bizakodó maradni. Alig pár napja számoltunk be Ann Flinn esetéről, akinek szintén az optikusa vette észre, hogy agydaganata van, szóval már csak ezért is érdemes néha optikushoz menni. 

Exit mobile version