Spórolási listát készítettek egy szombathelyi iskola dolgozóinak és tanulóinak

nlc | 2022. Október 11.
Többek közt azt kérik az érintettektől, hogy a folyosókon a világítást csak akkor kapcsolják fel, ha feltétlenül szükséges.

A Vas Megyei Szakképzési Centrum levélben kéri „az oktatókat, az egyéb munkakörben dolgozókat és a tanulókat, hogy a megnövekedett energiaárak miatt a gazdaságos és takarékos működés érdekében a következő intézkedéseket tartsák be” – tudta meg az ATV.

Fotó: Pixabay

A Híradó birtokába került dokumentumban a következő pontok szerepelnek:

A levélben felhívták az érintettek figyelmét arra is, hogy a nem telepített villamos készülékeket csak igazgatói engedéllyel, a magántulajdonú villamos készülékeket és az elektromos fűtőberendezéseket pedig csak külön engedéllyel lehet használni.

Az elmúlt időszakban rohamosan megnőtt energiaárak miatt és a várható további drágulás fényében számos oktatási intézmény igyekszik megoldást találni arra, hogy a következő hónapokat is túléljék. A 444 számolt tudta meg, hogy néhány nappal ezelőtt például a zuglói Wesselényi Miklós Műszaki Technikum egyik osztályfőnöke levélben értesítette a tanulókat és azok szüleit arról, hogy miután legalább 25 százalékkal kell csökkenteni az energiafogyasztást, a továbbiakban nem nagyon lehet olyan dolgokat használni az iskolában, ami árammal működik. Tilos lesz például az iskolában tölteni a mobiltelefonokat, illetve saját laptopot sem lehet használni.

Van, ahol már most elvesztette az energiaválsággal szemben a harcot az intézmény. A minap jelentették be, hogy bezár a hajdúváradi általános iskola.  A döntést azzal indokolták, hogy nincs pénz fűtésre, igaz, az ATV nemrég készült felvételein látszik, hogy több mázsa letakart szén és tűzifa hever az udvaron. A szülők perelik a fenntartót. 

Exit mobile version