nlc.hu
Életmód

3,7 milliós villanyszámlát kapott egy fővárosi pizzéria

„Ti is kaptatok ilyen finomságot a karácsonyfa alá?” – majdnem 3,7 millió forintos villanyszámlát kapott egy budapesti pizzéria

Áremelésre emiatt szerencsére nem lesz szükség, felkészültek arra, hogy magasabbak lesznek a költségeik.

A Pizza Manufaktúra a Facebookon mutatta be, hogy mekkora összeg szerepel azon a villanyszámlán, amit nemrég kaptak. Eszerint az étteremnek 3 686 149 forintot kellene befizetnie, és mint a kommentekből kiderült, nem tévedésről van szó.

Mint a Telexnek elmondták, mindig átalányban fizették eddig, és az éves elszámoláskor a korábbi években 600-700 ezer forint pluszt kellett fizetniük. Ez az összeg, ami most a többszörösére nőtt, és mint kiderült, a számla most nem az egész évre szól, csak fél évre, pontosabban az április–szeptember időszakra. Ráadásul eredetileg kéthetes határidőt kaptak arra, hogy kifizessék a közel 3,7 millió forintot, de a szolgáltatóval való egyeztetés után december 7-re módosult.

 

Egy férfi pizzát süt

Képünk csak illusztráció (Fotó: Pexels)

Ugyan mivel gépeik ipari áramról mennek, így fogyasztásuk meglehetősen nagy, de az összeg így is meglepte őket, még úgy is, hogy tudták, hogy áremelés jön, hiszen az éves szerződésükbe most a korábbi 12, majd 25 forint után 50 Ft/kWh-s tarifa került, ráadásul azzal a kitétellel, hogy a szolgáltató ezen egyoldalúan emelhet, ha az ő beszerzési áraik drágulnak.

Hozzátették, másik pizzériájukban földgázt használnak, és a gázszámlájuk most havi 60 helyett havi 240 ezer forint lett. Elmondták azt is, számítottak arra, hogy az év végén tovább nőhetnek a költségeik, ezért tartalékoltak, így emiatt a számla miatt nem szükséges újabb áremelés. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top