Tesztelték, mennyi mikroorganizmus található a Combino ülésén és kapaszkodóján

FEL | 2022. Október 24.
A növényorvos doktorandusz most újból lecsapott, ezúttal a Combino kapaszkodóját és ülését vette célba.

Egy hete arról jött a sokkoló hír, hogy mennyi kórokozó található egy BKK-automata kijelzőjén.

Egy PhD hallgató, aki Plantprotecting Rita néven található meg a TikTokon, legfrissebb videójában arra volt kíváncsi, hogy mennyi kórokozó található egy BKK-automatán. Ehhez először mintát vett az egyik automata kijelzőjéről, majd bent a laborban táptalajon kitenyésztette az abban található mikroorganizmusokat. Ennek eredményéről bővebben itt írtunk.

A kép csak illusztráció (Fotó: Pexels)

Rita a videóban elmondja, hogy a kapaszkodó gombjáról vett mintát már a második napra teljesen benőtte a gomba és baktériumtelepek is megjelentek rajta, a szék esetében pedig öt nap elteltével a mikroorganizmusok még a táptalajt is kirepesztették, amelyben a mintát tárolták.

@plantprotecting Bocsi @BKK Budapest, ez az utolsó, ígérem, de erre még nagyon kíváncsi voltam! Amúgy szeretünk! 🥰 Minden kórokozó mikroorganizmus, de nem minden mikroorganizmus kórokozó! 🤫 Keep calm and travel with bkk. 😘 #bkk #test #agarlemez #agarplate ♬ eredeti hang - Plantprotecting Rita

A doktorandusz hangsúlyozta, hogy a kezünkön is rengeteg mikroorganizmus van, és ezek a tesztek nem a BKK ellen irányulnak, pusztán tudományos kíváncsiság vezérli. Hozzátette, amiket talált, nem feltétlenül kórokozók, ahhoz azonosítani kellene azokat, hogy meg tudja mondani, pontosan milyen mikroorganizmusokról van szó.

Exit mobile version