Döbrösi Laura: „Borzasztó volt, hogy megismernek az utcán”

nlc | 2022. Október 28.
Sosem az volt a célja, hogy mindenki szeresse.

Az ATV Húzós podcastjában Rónai Egon e heti vendége Döbrösi Laura, az egyik legnépszerűbb hazai fiatal színésznő. A színház mellett arcjóga-tréner, nemzetközi kapcsolatok-szakértő, klímanagykövet, énekesnő, díszlettervező, alapítványi igazgató. A Félvilág, az Aranyélet, és A mi kis falunk sztárját ismerhetik meg a portréműsorból. Miért nem járt színművészetire, miért lett kopasz és hogy viselte a hirtelen ismertséget? Hogyan kell sírni a színpadon? Erre mind választ kapunk.

15 évesen Eszenyi Enikő kiválasztotta a Vígszínházba egy darabba, az Augusztus Oklahomában tinédzser szerepére. Ez volt az első wow-élménye, ott jött rá, hogy ez komoly munka: 1200 ember előtt kellett játszania. Akkoriban, a Vígszínházban döntötte el, hogy nagyon jó játszani, de csak addig, amíg élvezi és nem túl durva és embertelen.

Fotó: ATV

„Amíg azt érzem, hogy ezt imádom csinálni, addig teszem. Gyerekként bekerülni a nagy színházak egyikébe, óriási kihívás volt. Sokan támogattak, de sokan türelmetlenek is voltak közben. Azt éreztem a végére, hogy megfeleltem, de nem volt evidens számomra, hogy megugrom ezt a feladatot. Amikor azonban többet sír az ember az öltözőben, mint amennyit nevet a színpadon, abba kell hagyni. A színpadon sírni nagyon jó, felszabadító érzés, a saját sebezhetőségedet megmutatni fontos. Az öltözőben viszont nem jó sírni. Most úgy érzem, a helyen vagyok és jól érzem magam” – részletezte Döbrösi Laura, akinek az Aranyélet hozta meg az országos ismertséget, azonban nem élvezte a sztárságot.

„Introvertált személyiség vagyok, színészként is inkább a belső munkát élvezem, nem a szereplést. Eleinte borzasztó volt, hogy megismertek az utcán. Folyamatosan azt éreztem, nehogy csalódást okozzak, mindig szépnek és kedvesnek akartam látszódni. Ma már tudom, hogy nem kell mindenkinek megfelelni és lettek szabályaim, hogy mit engedek és mit nem” – nyilatkozta Laura.

A teljes beszélgetés péntek estétől látható az ATV Youtube-csatornáján!

Exit mobile version