Rezsiválságba került az 1600 fogyatékossággal élőt gondozó civil szervezet, de a minisztériumok válaszra sem méltatták őket

S. Z. | 2022. November 07.
A Somogy megyei egyesület nem tudja kifizetni a hétszeresére nőtt rezsiszámlát, de hiába kértek több minisztériumtól segítséget, nem is válaszoltak nekik.

1600 fogyatékossággal élő ember ellátása és 200 dolgozó megélhetése kerülhet veszélybe, miután 20 millióról 135 millióra nőtt a Mozgássérültek Somogy Megyei Egyesületének rezsiszámlája – számolt be az RTL Híradó.

Az egyesület 24 intézményt üzemeltet Somogyban, mozgássérülteket, vakokat, siketeket és halmozottan fogyatékos embereket látnak el, nemcsak a megyéből, hanem az egész országból.

Az egyesület költségvetésének 15 százalékát a betegek fizetik, 65 százalékát az állam adja, a fennmaradó 20 százalékot adományokból gyűjtik össze. Utóbbi bevétel bizonytalan, a sérült emberek pedig nem tudnak többet adni, ezért az államtól kértek segítséget a rezsiválság megoldásában, de még válaszra sem méltatták őket.

„Megkerestük a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárt, a miniszterelnök társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsadóját, miniszteri megbízottat, megkerestük a Belügyminisztériumot, az energetikai ellátásért felelős minisztériumot, sehonnan semmilyen választ, nemcsak választ, hanem még csak ígéretet sem kaptunk” – mondta Hegedűs Lajos, az egyesület elnöke.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Exit mobile version