Fordulat Babicsek Bernát ügyében: a színész édesanyja szerint a biztonsági cég hibázhatott

Papp Éva | 2022. November 11.
A fiatal színész családja szerint a biztonsági cég helyszínre kiérkező munkatársa nem végzett elég alapos munkát. Édesanyja szerint, ha szakszerűen járnak el, a fia még talán ma is élne.

Tavaly év végén az egész országot megrázta Babicsek Bernát tragédiája: az ígéretes fiatal színészt holtan találták solymári lakásában. A férfivel füstmérgezés végzett, valószínűsíthető, hogy aludt, amikor a házban tűz ütött ki és így nem vette észre a bajt.

A nyomozás még mindig tart, de a színész családja úgy érzi, hogy nem jutnak előre, ezért a sajtóhoz fordultak – számolt be a Bors. A lapnak a fiatal férfi édesanyja, Márta néni nyilatkozott.

Kész agyrém az egész! Amikor bejelzett a riasztó Bernát házában, kijöttek a biztonsági cégtől, és azt állítják: nem találtak semmilyen rendkívülit. A felvételeken viszont látni, hogy közel sem ment a házhoz, csak a betörés nyomát kereste. Holott áramkimaradást jelzett a riasztó. A rendszer akkumulátora kapcsolt, ezért irányították oda az intézkedőt. Állítólag hallották, hogy a tulaj bent horkol… de ezt hogyan lehetne kintről hallani, kérdem én? Az ablakok nem voltak nyitva” – mondta az asszony.

A család azt reméli, hogy a nyomozás fel fogja tárni, hogy milyen hibákat vétett a biztonsági cég. Addigis igyekeznek Bernát emlékét méltó módon őrizni: november 12-én emlékfát ültetnek a solymári Templom térre, emellett pedig szeretnék meghekkelni a színész telefonját, hogy hozzáférjenek azokhoz a kiadatlan dalokhoz, amit együttesének, a Paddy and the Ratsnek írt.

„Mindenképp szeretnénk folytatni az életében elkezdett zenei örökséget, hiszen a színészet mellett ez volt egyik életeleme” – mesélte a Borsnak a gyászoló édesanya.

(Nyitókép: Sajtóklub/Bársony Bence)

Exit mobile version