nlc.hu
Sztárok

A nyomozás folytatását kérik Babicsek Bernát ügyében

Megölték a fiamat – mondja Babicsek Bernát édesanyja

Máig nem kért bocsánatot Babicsek Bernát szüleitől a biztonsági cég.

Közel két éve halt meg füstmérgezésben Babicsek Bernát. A fiatal színész szülei nem nyugszanak bele abba, hogy a rendőrség szeptember végén megszüntette az újraindított nyomozást fiuk halálával kapcsolatban. A Babicsek szülők szerint gyermeküket gondtalanságból ölték meg, és addig nem nyugodhat békében, amíg hivatalosan ki nem mondják, ki volt a felelős ezért.

Megölték a fiamat – mondja Babicsek Bernát édesanyja

Babicsek szüleinek feljelentése nyomán

a hatóságok rekonstruálták a végzetes éjszakát. A szakértők szerint a tűzjelzőre kiérkező járőr nem az előírásoknak megfelelően járt el. Ha úgy tett volna, meg tudta volna menteni a 41 éves színész életét.

A hatóságok mégis megszüntették a nyomozást, amit a családtagok nem akarnak annyiban hagyni. Ügyvédjük indítványozta a nyomozás tovább folytatását, illetve azt, hogy az érintett biztonsági cég helyszínen intézkedő munkatársait hallgassák ki gyanúsítottként.

Mindenki fel van háborodva, mi sem értjük, miért született ez a döntés. Az eljárást igazságtalannak tartjuk. Két dolog miatt kezdtünk ebbe bele: egyrészt szerettük volna megtudni, mi történt Bernáttal, a másik célunk, hogy ne forduljon többé ilyen elő. Ne felületesen vizsgálják az ilyen ügyeket

– mondta el Babicsek Bernát édesanyja a Blikknek.

Most már biztosan tudom, hogy a fiam életét meg lehetett volna menteni. Biztos vagyok benne, hogy nem meghalt, hanem gondatlanságból megölték. Ezt bizonyítja a vizsgálat is, hiába nem akarja a rendőrség kimondani. El vagyunk keseredve, mert ha így marad, nem érjük el a kitűzött célunkat, hogy mással ne fordulhasson ilyen elő, és hiszem, hogy Bernát csak akkor tud békében nyugodni, ha hivatalosan is bebizonyosodik, hogy mi történt. 

“A biztonsági cég azóta sem keresett fel minket, hogy legalább bocsánatot kérjen. Azt sem tudom, ki volt az a járőr, aki hagyta a fiamat meghalni. Mondjuk, ha kiderülne, akkor sem akarnék vele beszélni, nem tudnék a szemébe nézni” – zokogott az elhunyt színész édesanyja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top