Mindenét pénzzé tette egy nő, hogy megmentse a csivavája életét

nlc | 2022. November 17.
A 10 éves kiskutya az orvosok szerint még 6-7 évig boldogan élhet, hála a nagylelkű gazdájának.

Jac Williams legnagyobb félelme vált valóra, amikor megtudta, hogy imádott csivava kutyája, Louie egyetlen esélye az életben maradásra az, ha az állatorvosok végrehajtanak rajta egy rendkívül költséges szívműtétet.

A borsos beavatkozást nem tudta azonnal kifizetni, ezért kénytelen volt mindenét pénzzé tenni. Eladta a mindössze 2 éves autóját és az érte kapott összegett az öreg napjaira félretett örökségéből egészítette ki csaknem 9 millió forintnak megfelelő angol fonttal.

A csivava életmentő szívműtétje több mint 15 millió forintba került és több mint 4 órán át tartott. A beavatkozást végző professzor, Daniel Brockman elaltatta a kiskutyát, akinek több mint másfél órára a szívét is le kellett állítani. Amíg a az operáció tartott, egy speciális gép tartotta fenn a kutyus vérkeringését.

A műtét után 2 napot töltött az intenzív osztályon, majd a biztonság kedvéért további hét napig tartották megfigyelés alatt. Most, 3 hónappal a szívműtét után remek formában van az eb, akit nagyon várt haza a családja. 

Gazdája elmondta, hogy tisztában van vele, hogy hatalmas összeget áldoztak a kutya gyógyíttatására, úgy érzi azonban, hogy tartoznak neki ennyivel, mert minden napjukat bearanyozza. 

„Louie még csak 10 éves, a csivavák pedig 16-17 évig is elélnek, bízunk benne, hogy meg tudtuk hosszabbítani az életét” – mondta bizakodón az asszony, aki egy rutinvizsgálat során szembesült kedvence betegségével.

Miután meghallotta a diagnózist, az esélyekről kezdte faggatni az orvost, aki elmondta, hogy kizárólag műtéttel lehet megoldani a szívproblémát. A beavatkozás azonban nagyon modern eszközökkel zajlik, és a világon csak három helyen végzik.

Az orvos azt is hozzátette, hogy ha nem kerül sor az operációra, akkor a szeretett csivava valószínűleg az év végét sem érte volna meg, így gazdái a lehető legjobb döntést hozták.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Exit mobile version