Életmód

Hajléktalan mentette meg a kidobott kutyát, most pénzt gyűjtenek neki

„Mindenki megérdemel egy második esélyt”

Angel Janes éppen hazafelé, Salt Lake Citybe tartott, amikor az autópálya lehajtójánál meglátott egy hajléktalan férfit kezében táblával, melyen pénzt vagy munkalehetőséget kért. Angel felajánlotta neki azt, amije volt – egy szál cigarettát – és észrevette, hogy a férfi egy apró csivavát fog az ölében egy takaróba tekerve.

Ahogy beszélgettek egy kicsit, Ron, a hajléktalan megkérdezte Angelt, hogy nem tudna-e egy jó otthont találni a kutyusnak. Kiderült, hogy pár órával ezelőtt találta, amikor egy nő kidobta a kocsijából. Mivel aggódott a kutya testi épségéért, Ron magához vette. De mivel ő a saját bőrén tapasztalta, hogy milyen a hajléktalan sors, szerette volna, ha a kutya otthonra talál.

Fotó: Facebook/Angel Janes

Mivel Angel maga nem tudta befogadni a kutyust, a Facebookon kért segítséget, a posztját pedig Kathleen Dallmann továbbosztotta egy helyi állatbarát oldalon, ahol perceken belül jelentkezett egy befogadó a csivaváért.  

Fotó: Facebook/Chastity Guyer

Az örökbefogadó, Chasity Guyer és kislánya el is ment az állatért, és fotóik alapján a kis csivava azóta a gazdis kutyusok gondtalan életét élvezi.

Fotó: Facebook/Chastity Guyer

De mi történt Ronnal, a nemes szívű hajléktalannal? Dallmann az interneten gyűjt pénzt neki, ahol a világháló nagylelkű népe már 4.500 dollárt összedobott. Lehet, hogy a jócselekedet Ron életét is megváltoztatja? Annyi biztos, hogy az összegyűlt összeg első részletét, 400 dollárt – több mint százezer forint! – kézhez kapva Ron első dolga az volt, hogy vett egy mobiltelefont, amely segít neki a kapcsolattartásban, és munkát is könnyebben kereshet vele.

„Ahogy a kutya, ő is megérdemel egy második esélyt” – mondta Dallmann.

Forrás: The Dodo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top