nlc.hu
Életmód

Csivava állatorvosi költség

Mindenét pénzzé tette egy nő, hogy megmentse a csivavája életét

A 10 éves kiskutya az orvosok szerint még 6-7 évig boldogan élhet, hála a nagylelkű gazdájának.
csivava kiskutya

Jac Williams legnagyobb félelme vált valóra, amikor megtudta, hogy imádott csivava kutyája, Louie egyetlen esélye az életben maradásra az, ha az állatorvosok végrehajtanak rajta egy rendkívül költséges szívműtétet.

A borsos beavatkozást nem tudta azonnal kifizetni, ezért kénytelen volt mindenét pénzzé tenni. Eladta a mindössze 2 éves autóját és az érte kapott összegett az öreg napjaira félretett örökségéből egészítette ki csaknem 9 millió forintnak megfelelő angol fonttal.

A csivava életmentő szívműtétje több mint 15 millió forintba került és több mint 4 órán át tartott. A beavatkozást végző professzor, Daniel Brockman elaltatta a kiskutyát, akinek több mint másfél órára a szívét is le kellett állítani. Amíg a az operáció tartott, egy speciális gép tartotta fenn a kutyus vérkeringését.

A műtét után 2 napot töltött az intenzív osztályon, majd a biztonság kedvéért további hét napig tartották megfigyelés alatt. Most, 3 hónappal a szívműtét után remek formában van az eb, akit nagyon várt haza a családja. 

Gazdája elmondta, hogy tisztában van vele, hogy hatalmas összeget áldoztak a kutya gyógyíttatására, úgy érzi azonban, hogy tartoznak neki ennyivel, mert minden napjukat bearanyozza. 

„Louie még csak 10 éves, a csivavák pedig 16-17 évig is elélnek, bízunk benne, hogy meg tudtuk hosszabbítani az életét” – mondta bizakodón az asszony, aki egy rutinvizsgálat során szembesült kedvence betegségével.

Miután meghallotta a diagnózist, az esélyekről kezdte faggatni az orvost, aki elmondta, hogy kizárólag műtéttel lehet megoldani a szívproblémát. A beavatkozás azonban nagyon modern eszközökkel zajlik, és a világon csak három helyen végzik.

Az orvos azt is hozzátette, hogy ha nem kerül sor az operációra, akkor a szeretett csivava valószínűleg az év végét sem érte volna meg, így gazdái a lehető legjobb döntést hozták.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top