nlc.hu
Életmód

Egy 21 éves csivava a világ legöregebb kutyája

A világ legöregebb kutyája most egy 21 éves csivava

TobyKeithnek hívják, 21 éves, Floridában él, és most már a Guiness Rekordok Könyve szerint is ő a világ legidősebb kutyája.
A világ legöregebb kutyája

Gisela Shore egy menhelyről fogadta örökbe a kis TobyKeitht, amikor a kutyus még csak alig néhány hónapos volt. A nő akkoriban önkéntesként dolgozott a Peggy Adams Animal Rescue nevű állatmentő szervezetnél, és ott meséltek neki egy idős párról, akik beadták a kiskutyájukat a menhelyre, ugyanis nem bírják gondozni. Gisela aztán meglátogatta a kutyust, akit akkoriban még Peanut Butternek (Mogyoróvajnak) hívtak, és ő új nevet adott neki – írja a upi.com.

Shore szerint a kutya húszéves kora körül kezdte sejteni, hogy talán TobyKeith lehet a világ legöregebb kutyája. Jelentkezett a Guiness Rekordok Könyvénél, akik végül 21 évvel és 66 nappal írták be őt rekorderként, amit idén március közepén töltött be. A csivavák általában 12-18 évig élnek, de TobyKeith nemcsak abban kiemelkedő, hogy milyen idős, hanem abban is, hogy milyen jól tartja magát: Gisela szerint az emberek nem hiszik el neki, amikor megmondja, hogy a kutyája hány éves. Minden idők legtöbbet élt kutyája amúgy egy ausztrál pásztorkutya volt, aki 29 évet és 5 hónapot élt. 1939-ben pusztult el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top