Család

Meghalt a világ legöregebb kutyája

A család állítása szerint 30 éves volt a nem hivatalos csúcstartó.

Vasárnap éjjel, mintegy 30 évnyi aktív élet után békésen elaludt a kosarában Maggie, az ausztrál kelpie fajtájú eb. Gazdája szerint akkor vette Maggie-t kölyökként, amikor a most 34 éves legkisebb fia négyéves kisfiú volt.

Maggie szinte egész életét egy nagy farmon élte le Ausztráliában, Victoria államban. “Az utolsó hete is ugyanúgy telt, mint mindig – mesélte a gazdája, Brian McLaren. – Jött-ment a farmon, morgott a macskákra, a szokásos rutinja szerint élt.”

Maggie már régebben megsüketült, és jó ideje alig látott, de az állapota csak két nappal a halála előtt, hirtelen indult hanyatlásnak. A gazdája akkor már tudta, hogy az öreg állatnak nincs sok ideje hátra.

Maggie és a gazdája, Brian McLaren
Maggie és a gazdája, Brian McLaren

McLarennek nem voltak papírjai arról, hogy az állat 30 évvel ezelőtt született, ezért a Guinness Rekordok nem ismerte el az ebet a világ legöregebb kutyájaként. Így a hivatalos rekorder még mindig az a Bluey névre hallgató eb, aki 29 éves korában, 1939-ben pusztult el, és szintén ausztrál juhászkutya volt. 

Forrás: bbc.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top