nlc.hu
Életmód

31 éves lett Bobi, a világ legidősebb kutyája

31 éves lett Bobi, a világ legidősebb kutyája

Bobi nagyon különleges helyet foglal el gazdája szívében.

A napokban ünnepelte 31. születésnapját Bobi, a világ legidősebb kutyája. Ezt a címet még 2023. februárjában kapta meg, miután elhunyt az addigi rekorder, Spikey.

Bobi egész életét a Costa családdal élte le a portugáliai faluban, és születésnapja alkalmából gazdája, Leonel Costa ünnepséget is rendez közel 100 vendéggel, akik közül sokan külföldről érkeznek majd. 

„Bobi azért különleges, mert ha ránézek, eszembe jutnak azok a családtagok, akik sajnos már nincsenek velünk, mint az apám, a testvérem vagy a nagyszüleim.”

Bobi életkorát a Leiria város önkormányzatának állatorvosi szolgálatánál 1992-ben történt regisztrációval igazolták. Ő volt az egyetlen kölyök, amit az alomból életben hagytak, miután megszülettek a Costa család egyik melléképületében.

„Sajnos abban az időben az idősebb emberek, akik nem tudtak több állatot tartani otthon, normálisnak tartották, hogy… egy gödörbe temették az állatokat, amik nem kellettek” – nyilatkozta Leonel Costa.

Hozzátette, Bobi soha nem volt láncon vagy pórázhoz kötve, mindig is a Costa-házukhoz közeli szántóföldeken és erdőkben kóborolt, mindig is emberi eledelt evett, és édesanyja is viszonylag szép kort élt meg.

Bobi, a világ legidősebb kutyája

Fotó: Guinness World Records

(via UPI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top