nlc.hu
Életmód

A világ legdrágább fagylaltja

Több mint kétmillió forintba kerül a világ legdrágább fagylaltja

A gyártó nem spórolt az alapanyagokkal.

A Cellato japán luxusfagylaltmárka nemrégiben új Guinness-rekordot állított fel, a legújabb jeges finomságuk ára ugyanis 880 ezer jen, azaz körülbelül 2,2 millió forint.

A Byakuya többek között tejből, kétféle sajtból, tojássárgájából és szakéseprőből készült, és mellé jár egy kis parmezán, szarvasgomba és szarvasgomba-olaj, valamint díszítésképpen egy kis aranyforgács.

A luxusfagylelt mellé a kedves vásárló kap egy elegáns fekete dobozt is, amiben van egy különleges fémkanál is. Ennek elkészítésénél a templomok és szentélyek építésénél használt technikák és anyagokkal dolgoztak a mesteremberek, és a 880 ezer jen nem tartalmazza ennek az árát. 

A világ legdrágább fagylaltja

Fotó: Cellato

A Cellato azt ajánlja, hogy tálalás előtt hagyjuk a fagylaltot egy kicsit megolvadni, ezután adjuk hozzá a szarvasgomba-olajat. Ha pedig valaki szeretne italozni mellé, a fehérbort a megfelelő párosítás. Ugyan a fagylaltnak nincs lejárati ideje, érdemes 10 napon belül fogyasztani, hogy ízét és textúráját a lehető legteljesebben kiélvezhessük.

(via Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top